23 Ağustos 2008 Cumartesi

Low vs. Diamond - Amerika'ya yeni nefes


Britler next best thinglerine tapar, el üstünde tutar biliyoruz, peki Amerikanlar? 90ların sonunda Lifehouse, 3 Doors Down, Vertical Horizon, Matchbox 20, Nickelback gibi dönemin yıldızlarıyla fırtına gibi esen Amerikanlar kendilerini boyband-rock akımına kaptırıp Maroon 5, Simple Plan, My Chemical Romance ve adlarını hatırlayamadığım yüzlerce kopyalarıyla TRL'lerinde takılmaktalar. Arada The Fray gibi tek tük liste başarıları elde eden iyi gruplar çıksa da Amerikan Rock'ı resmen can çekişiyor.

Peki kurtarıcıları kim olacak? Britanya'dan sürekli yeni Coldplay'ler U2'lar bekleyen Amerikan dinleyicisi kendi ülkesinden pop kültürüne iyi bir rock grubu kazandıramayacak mı? Adamlara sorsak aslında pek umurlarında da değildir, John Mayer, Adam Levine'ın özel hayatları yeterince doyuruyordur onları. Peki müzik hastaları Amerikan gruplarından hiç mi tat alamayacak? Bu noktada Low vs Diamond konumuza girsin.

2008'in en heyecan verici gruplarından biri olan Low vs Diamond, Los Angeles çıkışlı bir gerçek rock grubu. Bahsettiğim şekilde U2, Coldplay büyüklüğünde Amerikan melodileri duymak istiyorsanız gerçekten duymanız, takip etmeniz gereken bir grup. Frontmanleri Lucas Field kendi şarkı yazma stilini melodramik ve nostaljik olarak adlandırıyor ve ekliyor: ''Amerikanlar The Killers ile yetinmemeli!''

1 yorum:

Şehirli Derviş dedi ki...

gerek coldplay in gerek garip bir şekilde interpol ün myspace listesinde ilk sırada bu grup.Açıkçası kendileri de kopyanın kopyası.Bayık indie dediğimiz cinsten.Al birini vur ötekine yani.Bunlardan pek iş çıkmaz söyleyim.The killers ile aralarında kapanmayacak bir de fark var. Onu konuşmaya bile gerek yok.