31 Ağustos 2008 Pazar

23 antipatik frontman

Yine bir liste geldi elime. Metromix adlı müzik dergisi rock müzik dünyasındaki 23 sevilmeyen, rahatsız edici vokallerin listesini yapmış. Şöyle bi değerlendirelim.

23. Gerard Way (My Chemical Romance) - Tamam bunda hemfikiriz dergiyle. Daha emo görünümlü bir Freddie Mercury taklidi olamaz. Özellikle saçları beyaza boyatınca bir felaket oldu bu genç arkadaşımız.

22. Conor Oberst (Bright Eyes) - Fazla mıy mıy değil mi. Hele yeni Bob Dylan yakıştırmaları biraz ağır kaçmıyor mu! Son sıralar için uygun bi seçim.

21. Paul Banks (Interpol) - Dergi Joy Division'un Ian Curtis'ine öykündüğü için çok eleştirmiş öncelikle. Bir de çok kokain kullanmasına laf etmişler. Tamam onayladım o zaman.

20. Anthony Kiedis (RHCP) - Benim çok sevdiğim bir frontmandir Kiedis, sahnede içinden geldiği gibi davranıyor. Ama tamam kabul nu-metal akımına çok kaptırdı bi ara kendisini, Fred Durst veya Papa Roach adamı adı neyse işte ondan pek farkı kalmadı hip hop konusunda. Mikrofonu kendisine yapıştırması çok klasik, bir de sadece 5 notadan şarkı söylüyor. Üzücü bi not tabi ama (tabi dalga geçmiş de olabilir) bir röportajında küçükken bir kamyoncunun tecavüzüne uğradığını açıklamıştı.

19. Adam Levine (Maroon 5) - Dergiden bağımsız yazacağım buna zaten yeterince antipatik çünkü. Küçük Justin diyebilir miyim bu çocuğa? Bal gibi derim. Yo hayır kıskanmıyorum, kıskanacak olsam daş gibi kemirını götüren Justin'i kıskanırım. Küçük Jamiroquai da diyebilirim bu adama, zaten rockla pek ilgileri kalmadı, gitsin Rihanna'yla sevişsin.

18. Ed Kowalczyk (Live) - Bu adamların müziğini hiç dinleyesim gelmedi şu ana kadar açıkçası. Derginin bahanesi şarkı sözlerinde kendisini sürekli Tanrı gibi göstermesiymiş. Olurumu aldı.

17. Sting - The Police'in ekmeğini çok yediği için çok eleştirmiş dergi. Bir de tamamen sakallı son imajını beğenmemişler. Ben de desert rose aleyyeleee demek istiyorum.

16. Thom Yorke - Thom Yorke'un ağıtlarından bıkmış adamcağızlar. Haklılar da biraz. Zaten son dönemde başta Noel Gallagher ve ben (ehehoko) olmak üzere bi sürü müzisyen tarafından uyuzlukla itham edildiler.

15. Chester Bennington (Linkin Park) - Bu adamlar da bitti be güzelim. Boğazını yırtarca bağırması da ayrı bi rahatsızlık verici. Teenager grubu olarak kaldılar, yazık. “I don’t know why I instigate/And say what I don’t mean.” Crowd surfing mi yapacaktık, sarılıp ağlayacak mıydık. Geçtim.

14. Eddie Vedder (Pearl Jam) - Bir jenerasyonun tetanozmuşcasına kalın sesle (Lifehouse'undan Creed'ine) kendisini taklit ederek şarkı söylemesine yol açtı. Daha kötü ne olabilir! (Daha güzel sebepler bulabilirlerdi, bu adam antipatiğin kralı bence)

13. Pete Doherty - Bu adamın Amy Winehouse'la kanka olduğunu bilmeyen var mı? Ya da ne kadar uyuşturucu bağımlısı olduğunu? Peki kaç kişi bu adamın gruplarının ismini hatırlıyor? Ayık gel Pete.

12. Vince Neil (Motley Crue) -Adam sahnede kendi grubunun tur tişörtünü giyiyormuş ya hu şaka gibi. 95'ten beri de adam gibi şarkı söyleyememesi büyük kusuruymuş, affetmiyoruz.

11. Chad Kroeger (Nickelback) - Gören de gerçekten Nickelback'i dünyanın en iyi grubu sanacak bu adamın tavırlarından. Afedersiniz ama bi hassiktir ordan. Allahın tipsizi. (Eheh)

10. Chris Martin - Chris daha Bono olmana çok var bu kadar kasma kendini. Zaten bu kötüye doğru giden albüm çizginle nereye Bono oluosun bilmiyorum! Bir de son albümdeki militarist kıyafetler nedir Allahaşkına, adam gibi bi stilist bul Chris!

9. Adam Duritz (Counting Crows) - Adam (gerçekten Adam) Jennifer Aniston, Courteney Cox, Joanna Going ve Monica Potter'la çıkmış hala kaybedenleri oynuo. Aş bunları Adam. Bi de bıkmadın mı o pis saçlardan!

8. Tom DeLonge - Bu adam Blink davasını niye sattı anlamadım. Sonraki grubuyla daha mı farklı bişeyler yaptılar sanki. Valla Travis ve Mark'ın grubu +44 daha başarılı, en azından Weatherman gibi bi şarkıları var. Angels & Airwaves dünyanın en büyük grubu olacakmış söylediğine göre, Blink kadar olamazsa şaşırmam.

7. Scott Weiland - Stone Temple Pilots ve Velvet Revolver'da istikrarsız oluşundan yerin dibine sokup çıkarmışlar. Bir şarkısı diğer şarkıyı tutmuyor demişler, birinde bu Zeppelin şarkısı mı diye sorgularken diğerinde Guns'n'Roses olduğuna emin olabiliyorlarmış. Ayrıca uyuşturucu havuzunda yüzüyormuş öğrendiğim kadarıylan.

6. Axl Rose - Bu adamı ben ilk sıraya koyardım derginin yerinde olsam. 14 yılı aşkın bir albüm çıkaracaklar, afedersiniz kimsenin sikinde değil artık unutulup gitmiş adamlar, bunlar hala dünyayı yaratmış triplerde. Chinese Democracy'nin nete düşmesine neden olan blogcuyu da tutuklattırdılar, herkes bu blog işlerini bıraksak mı havasında, ayrı bi gıcığım, albümünü bi kere dinleyen top olsun.

5. Dave Matthews - Ka-tıl-mı-yo-rum! Sebepleri egomanyak olması falan filanmış, siktirin ordan. Kaç tane adam kaldı bu kadar istikrarlı ve güzel müzik yapan, adam başlı başına bir efsane.

4. Billy Corgan - Buna da katılmayabilirdim ama Smashing Pumpkins'ı kendi sorunları için bi dağıtıp bir birleştiren bu adam bu sırayı haketmese de antipatiklik listeme giriyor. Bugüne kadar arkadaşlarıma pek sevdiremesem de Pumpkins her zaman özel bi grup benim için.

3. Bono - Gözlük koleksiyonunu satsa Afrika'yı kalkındırır demişler. Buna da kocaman bir hassiktir çekmek istiyorum. Thom Yorke Bono'yu Amerika'nın kıçını yaladığı için yerin dibine sokmuştu geçenlerde ama kendisine Bono'nun röportajlarından derlenen kitabı okumasını tavsiye ederim. Kimse Afrika'ya bugüne kadar Amerika'dan bir anda 3 milyar dolar koparamamıştır ondan başka, Thom Yorke Bush'a ancak uzaktan sövmeye kassın. Birileri dünyayı daha eşit bir yer yapmaya çalışıyor, ergenler gibi davranmaktan öte.

2. Fred Durst - Bir tane Axl Rose varken diğeri hiç çekilmiyor açıkçası. Limp Bizkit'in mükemmel (!) son albümü tutmayınca Wes, Marlyin Manson'un yanına kaçtı zaten. Kendisi futbolla ilgili şaheser (!) bir film çekiyormuş. Amerika'da boş beleş adamlara iş çok zaten.

1. Scott Stapp - Scott'ı sevdiğim için yorumu derginin ağzından yazıyorum, gerçekten bir başarı öyküsü. (ahah)

Berbat şarkıcı, tamam. Boğulmuş, drama dolu şarkılar, okey. Kid Rock ayarında porno yıldızlığı, tamam. İçkili bir şekilde diğer gruplarla kavgalar, bu da tamam. Myspace'inde korkunç bir U2 coverı, tamam. Gerçekten bütün dallarda aşmış bir frontman Scott, tebrikler. 2 numaradaki Fred Durst'ten bile şu damgayı yiyebilmiş adam; sikilmiş gerizekalı!

Hiç yorum yok: