18 Ağustos 2008 Pazartesi

Komik Muse dünyası


Nme çok güzel bir derleme yapmış, paylaşalım bakalım. Bir çoğu beni bile şaşırttı ne yalan söyleyim bu kadar yıllık Muse fanı insanım. Oldukça eğlenceli şeyler ayrıca. Başlayalım.

- 10 Eylül 2001'de Muse New York'ta Mercury Lounge'da çalıp konser sonrası direkt Boston'a uçmak için havaalanına gitmiş. Gece kalacak olsalar Manhattan'ın doğu tarafında bir otelde kalacaklar ve sabah uçaklarından birine bineceklerdi. Not: Sabah kaçırılan uçaklar Dünya Ticaret Merkezini yıktı.

- 20li yaşlarının başını Mp3 çalar gibi bir sürü alet edevat biriktirmeyle geçiren Matt 1-2 yıl önce telefonunu kaybetmiş ve bunun hayatını çok daha güzelleştirdiğini farkedip telefonu bırakmış.

- Origin Of Symmetry turnesinde konser başına ortalama 150 poundluk gitar kırmış Matt efendi. Hepsi direkt cebinden çıkmış tabi paraların. (Alacağın olsun H2000 konserinde kırmadığın gitarlar)

- Matt'in hobilerinden biri tüplü dalış, bunu Dvd'lerinde sık sık gördük. Bir dalışta ise başlarındaki hoca Matt'in kız arkadaşını oldukça arzuladığı için, Matt'in oksijen tüpünü yarım doldurarak onu öldürmeye kalkışmış.

-Boyunun 1.69 olması Matt'in işine en çok Japonya'da yarıyormuş, ipek gömlekleri özel diktirilmiş gibi oluyormuş üstüne.

- Basist Chris, Muse dışı zamanında Devon'da yerel bi barda davul çalıyormuş. 79 doğumlu basçının çocuklarının isimleri Alfie, Frankie ve Ava-Jo. (4. de yolda.)

- Elemanlar poker oynamaya çok meraklı, Robert Smith, Johnny Borell gibi rockerlarla büyük potlu oyunlar döndürmeyi seviyorlar. (Bu da benden olsun, Matt Bellamy ciddi anlamda büyük bir turnuvada oynayıp kendisini kanıtlamak istiyor)

- Matt'in bir Rus bayan hayranından aldığı tabloyu bilmeyen yoktur. (Hadi oradan) Şeyine yerleştirilmiş bir kalp dışında tamamen çıplak bir portre. Matt bundan çok ürktüğünü açıklamıştı daha önce. Rus fanları da kalbini tekrar kazanmak için bir sonraki konsere gelişlerinde Matt'e gerçek bir astronomi teleskopu hediye etmişler.

- Stüdyo dönemlerinin ilk zamanlarından beri Matt vokal kayıtlarını enstrümansız kimseye dinletmiyormuş. Matt vokal yaparken Chris ve Dom'un bile dinlemesi yasakmış.

- Bilmeyenler için bunu da yazayım, Muse Absolution turnesi sırasında çıktığı konserlerde sahnede verdiği anagramlardaki problemleri çözüp, treasure hunt yapan hayranlarına her şehirde bir imzalı bisiklet saklıyordu.

- Black Holes And Revelations kayıtları sırasında grup üç cd'lik bir albüm çıkarmayı düşünmüş, içlerinde şarkıların deneysel elektronik halleri ve saf rock halleri olacakmış. Aynı dönemde ne yapacağını şaşıran grup kendi klasiklerini Jazz haline getirip artık bir Jazz grubu olduklarını açıklamış.

- Absolution kapağındaki gölgeler photoshop değil gerçek. Storm Thorgerson nasıl yapıldığını hala açıklamıyor.

- Dominic şeffaf davulunun arkasında zaman zaman Spiderman, Gandalf kıyafetleri giyiyor.

- En komiği ve bombasını sona sakladım. Reading festivalinde 2002de çaldıkları konserde baya bi geç çıkmış sahneye grup. Reading'de çıkan gruplar sahnede kendilerine ayrılan süreyi aşarsa dakika başına 1000 pound ödüyormuş bu arada. Neyse, bu parayı ödemeyi göze almalarının nedeni ise şaka gibi, Matt bir fanın hediye ettiği ve önemli konserlerde takmayı sevdiği üzerinde filler bulunan şanslı kemerini kaybetmiş. Gerçekten bambaşkasın Matt.

Hiç yorum yok: