7 Ocak 2009 Çarşamba

Post Punk'ın yeni neferleri - White Lies

''When Interpol met White Rose Movement flavoured with a Bravery touch.'' Yeni bir grubu taglemek, birilerine benzetmek zevkli iş. Baştaki cümleyi White Lies'ın Last.Fm sayfasında bir genç kız kurmuş. Başka bir cümle de Rolling Stone'dan ilintileyelim: ''Londralı White Lies, Joy Division, Echo and the Bunnymen ve Teardrop Explodes gibi kilit post-punk gruplarını en büyük ilham kaynakları olarak gösteriyor.'' Bir de Clash Music'ten gelsin: ''Like a gloom-laden Editors, or The Cribs had the Jarman brothers been obsessed by Depeche Mode as kids.''

U2'yu ilk çıktığında yeni Pink Floyd, Radiohead'i ise yeni U2 olarak tagleyen insanlar da olmamış değildi fakat müzik piyasasında devrim yaratmayacak eskilerin tekrarı grupları taglemek zor ve yanlış olmuyor. Grubu ilk dinlediğiniz andan itibaren karanlık müziklerinden, videolarından ve vokallerinden yeni Joy Division yaftasını yapıştıracaksınız zaten. Hatta bembeyaz suratlı vokal arkadaşımızın Ian Curtis öykünmesinin biraz fazlaya kaçtığına benim gibi kanaat getirebilirsiniz. Yine de Britler çıkan çok farklı bir şeymiş gibi Next Number One Artists / Next Mercury Prize Winners / The Next Biggest Band In The World şeklinde gazı veriyorlar alttan alttan.

Grup 2008 yılında yayınladığı 2 EP'nin yarattığı heyecan üzerine To Lose My Life adlı albümlerinin promosunu da çıkarmış durumda. 19 Ocak'ta tam olarak yayınlanacağı açıklanan albümlerinde Ed Buller ve Max Dingel gibi Glasvegas ve The Killers albümlerinin de prodüktörlüğünü yapan adamlar görev almış.

Bir de bu son Post Punk gruplarında siyah takımlar default olarak geliyor galiba diyip grubun yayınladığı EP'lerden en meşhurunu, Death'i arşivimize ekleyelim. EP'nin içinde geçen senenin en cool (!) grubu Crystal Castles ve Haunts'un da aynı şarkıya remixleri mevcut. En altta da albüme ismini veren track'in official videosuna bir göz atıp post punk gruplarınıza yeni bir tane ekleyebilirsiniz. Sizin bileceğiniz iş.

Death EP indir

Hiç yorum yok: