11 Şubat 2009 Çarşamba

Sevgililer Günü İçin

Biraz erken bir sevgililer günü yazısı. İçimden koptu, ellerime döküldü. Umarım beğenirsiniz.
O şarkının varlığını dünyada en sevdiğim adamdan öğrendim. Hiç tanışmadığım halde aramızda bir bağ olduğunu düşündüğüm dünyanın en iyi şarkı yazarı Matt Bellamy sıradan bir röportajında duyduğu en güzel aşk şarkısının o şarkı olduğunu söylemişti. İlk dinlediğimde senin yazdıklarını okuyordum bir yandan ve bilmeden de olsa haklıymış Matt, dünyanın en güzel şarkısıymış dedim.

Bugün sensiz geçen 377. gün. (14 Şubat) Ekşi'nin en güzel entry'sinin o şarkı hakkında olması garip değil mi? Ya o yazı parçasının yıldönümünde senden son kez bir şeyler duymam? Sana son kez hislerimi söyleyip eldivenini elime geçirmem? Eğer biraz daha fazla yüzüm olsaydı, o şarkıdaki gibi her sevgililer gününde adresini bulup mavi güller yollardım sana. Ne kadar kaçarsan kaç bulurdum izini. Sen bana bütün sevgililer gününde hatırlayacağım bir şeyler bıraktın bile, ne yaparsam yapayım ayakkabımın içinden çıkarıp atamadağım çakıl taşları.

O yazının sahibini çok aradım ama ulaşamadım. Onun Tanrı olduğunu düşünüyorum. Ya da 7 yıl önce yine sen beni bıraktığında o entry'yi yazıp sonra aklımı sildirmiş olmalıyım, çünkü benimle aynı hisleri taşıyan biri olduğunu düşünmüyorum ne o şarkıya, ne de sana. Bunların seni kaybetmiş bir adam tarafından yazıldığını bildiğin için herhangi bir niyet taşımadığını biliyor olacaksın, belki de okumamış ve hikayeyi her zaman yaptığın gibi bana devretmiş olacaksın. Her şeyde anlam arıyorsun derdin hep. Bunların hiçbirini arayarak bulmadım. Bu yazının da bir anlamı yok bak, hepten yanılmışsın. Seni bir anlam için sevmiyorum. Yıldızların en güzel dizildiği zaman gelmiştin sen, en hüzünlü dizildikleri an kayıp gittin elimden. Bu şarkı yıldızlardı belki de, parçalar önümde dizilirken aklımı yitirdiğim bir anla birlikte tam parçası oldum şarkının. Belki de olduk.

Bunları hiç birini yüzüne karşı söyleyecek yüzüm yok. Giderken son kez söylediğin gibi belki de ben kötü bir adamım. Senin ışığınla parıl parıl parıldadım bir kez, sonra karanlığımı bile tamamen kaybettim. Kimsenin ne dediğine aldırmıyorum, şarkının yazarı gibi kendime deli dedirtmeye bile razıyım. Kiminle birlikte olursan ol Tom Waits sevgisi, Blue Valentines notaları sana daimi sevgililer günü hediyem olsun. Ve tabii tüm sevenlere. Nice sevgililer gününe...

1 yorum:

oky dedi ki...

ayrıca bir playlist de bekliyoruz senden.