9 Şubat 2009 Pazartesi

Korkunç Geçmiş, Boyband'ler

Geride bıraktığımız kötü bir dönem var. Etkileri hala az da olsa sürse de 90'ların sonlarında tavana vurmuş bu dönemin kahramanları boybandler. Çoğunlukla 4lü 5li, teen dönemini yeni tamamlamış ve aralarında mutlaka bir tane sarı saçlı olan gay kılıklı (zaten ismi boy değil mi) eleman barındıran bebeler (evet Ankaralı sayılırım) tarafından oluşturulan bu gruplar doğal seleksiyona uğrayıp ellerine birer gitar alıp Maroon 5 gibi grupları oluşturdular sonradan. Bazılarının elemanları ayrı ayrı projelere imza atıp kendilerini kurtarmış durumda, (bkz: Justin Timberlake) bazıları reunion (tekrar soğan) (böyle ada da varmış ne acaip) yapıp tutunmaya çalıştılar. Had geçmişi yad edelim. (Yazarken bu komik fotoğrafları bulunca baya yarıldım, girlband versiyonu da gelecektir)

Take That: Boyband'lerin babası denince akla gelecek 3 gruptan ilki Take That. O zamana kadar boyband denilen gaylikten haberi olmayan İngiliz insanlarını bu furyayla tanıştıran grubun en flash ismi tabii ki Robbie Williams'tı. Üstteki fotoğraftan da görebileceğiniz gibi sarı elemanları da bulunan grup çok lazımmış gibi 2006'da Robbob'suz tekrar toplandı. Başlıca şarkıları: Pray, Babe, Sure, tekrar toplandıktan sonra da Stardust'un güzel soundtrack'i Rule The World.


New Kids On The Block: İlk sıraya Take That koyduysam da herşeyin başlangıcı bu Amerikan bebeler. Sağlam bi sopayı hakediyorlar gerçekten. Bu grubun high profile elemanı Jordan Knight'dı. Solo albümüyle başarı da kazanan bu adam grubun geçen seneki reunionuna önayak oldu. Gereksiz bir bilgi de Mark Wahlberg'in (evet bildiğimiz Mark Wahlberg) grubun eski elemanı olması. Hatta şu an devam eden gruptan Donnie'nin kardeşi kendisi. Başlıca şarkıları: Be My Girl, Stop It Girl, Please Don't Go Girl, Cover Girl. (Bobi bize bişey mi anlatmaya çalışmış ne)

Boyzone: Boyband atalarının son grubu. İrlandalıların Take That'e yanıtı. (Böyle yanıt olmaz olsun) Ronan Keating gibi bir adamın bunların arasında ne işi var bilinmez. Ronan sarışın olup da boybandlerde aradan sıyrılan tek eleman olarak özel bir yere sahip. Reunion furyasına kapılan kapılan grup 2007'de tekrar toplandı. Başlıca şarkıları: Words, All That I Need, A Different Beat. Ayrıca Ronan'ın When You Say Nothing At All adlı şükela şarkısını da analım bu sayede.

Westlife: Sarı eleman yoğunluğu en yüksek gruplardan biri Westlife. En uzun ömürlü boybandlerden biri, günümüze kadar devam ediyorlar, bıkmamışlar. Brian McFadden adlı .mcık suratlı (terbiyesizliğim tuttu) arkadaşımız grubu bırakarak solo kariyer yapmış kendine, Westlife 4 kişi devam ederken yoluna o da evinde önce Atomic Kitten'dan Kerry Katona'yla çalışmış (!) sonra ondan boşanıp başka bir Avustralyalı pop yıldızı bulup nişanlanmış. Daha fazla bahsini yapmak istemiyorum. Başlıca şarkıları: Fool Again (Ne şarkıydı be), Against All Odds, Queen Of My Heart (bunun klibine şükela veriyorum).

Backstreet Boys: Bir dönemin de yıldızları bu arkadaşlardı. Larger Than Life'la patlayan şöhretleri yaşları ilerleyip g.tleri pörsüyünce gitgide azaldı. Grupta çok öne çıkan biri olmadı, sarı saçlı Nick Carter solo proje denedi ama pek ipleyen olmadı. Hala devam eden gruptan Kevin arkadaşımız ben çoluk çocuğa karışmak istiyorum diye 2006'da ayrıldı. Başlıca şarkıları: Show Me The Meaning Of Being Lonely, I Want It That Way, Larger Than Life.


N Sync: Backstreet Boys döneminin alternatif boyband'iydi N Sync. Lisede dalga geçme amacıyla N Sync olduğumuzu bilirim, bu amaçla Pop şarkısı hala ezberimdedir ne yazık ki, hoş güzel pop şarkısıydı, ddddirrty pop. Justin'in kendi yolunu çizmesi önceleri tepkiyle karşılansa da iyi kurtarmış kendini çocuk, JC de denedi ama başaramadı. Grup dağılmış durumda, Justin dışındakilerden bir reunion beklenir. Başlıca şarkıları: Pop, It's Gonna Be Me, Bye Bye Bye.

Blue: Irkçılık falan yapmak istemem ama zencili boyband kavramını yaratan grup Blue. Gay görünümlü arkadaşlar bir süre sonra sıkılıp hey, aramıza neden bir zenci almıyoruz, daha çok eğleniriz demiş olmalı. Sarı elemanları yine eksik değil tabii ki. 4 yılda teenage'lere 7 milyon satış yapıp 2005'te dağılan grubu hiç özlemiyorum, iyi ki dağıldınız. Başlıca şarkıları: All Rise, Fly By, One Love.

Diğer gruplardan:

Another Level tek şarkılık bir R&B boybandiydi. Freak Me adlı coverla ilgi çeken grup son olarak elemanlardan high profile'lı olanı Dane Bowers'ın Katie Price'la çıkan seks kasediyle gündeme geldi. 911 90'larda çok satan boybandlerden biriydi, 2000'de dağıldı, unutan kişi çok olmalı. 5ive Spice Girls'un yaratıcılarının üstünde durduğu bir gruptu, tutmadı dağıldı. East 17 90'larda Take That'e verilen tepkilerden biriydi, başarısız oldu, sonra E17 adıyla çıktılar yine tutmadı. Bir Kaç İyi Adam ülkemizin verdiği reaksiyondu, olmadı, bu ülkede de olmaz zaten tiplere baksana.

2 yorum:

jazz dedi ki...

aman aman, iyi ki kayboldu bu boyband furyası. neydi o öyle saçma sapan, çocuk çocuk müzikler.
şimdi bakıyorum yine aynı saçma sapan band furyası Türkiye'de de hortlamış, duydukça ürperiyorum, çantamın derinliklerinden mp3çalarımı çıkarıp kulağıma takıyorum hemencecik bu iğrenç şeyleri duymamak için...

alengir dedi ki...

Bir Kaç İyi Adam neyse de Boys Anılar diye bir şey vardı,hepsinin toplamından beter(yabadabadu)