26 Haziran 2009 Cuma

you are not human if the news of MJ’s death doesn’t effect your heart in some way

*kendi blog'umda yayınladığım bu nacizane yazımı pastel zarlar için de uygun görüp O'nun hakkında bişeyler yazmadan yeni post yazamıycağımı düşünerek burada da yayınlamaya karar verdim*




normalde aşırı güncel olayları ya da son dakika haberlerini yazmama gibi bi huyum var , sebebini o anda herkesin bilip bilmeden o konuda konuşuyor olup yüzde 90'ını iplemememden kaynaklanıyo . ben daha ziyade ortalık yatışınca yorum yapanlardanım .
ama bugün sabah 7 sularında yiğitten gelen mesajla öğrendiğim ve bu kadar üzülüceğimi tahmin etmediğim micheal jackson'ın ölümü hakkında yazasım geldi , fazlaca şaşırdım çünkü .

populer kültüre bu derece katkısı olmuş yarı-tanrı birinden bahsediyoruz , dünya üzerinde herkesin ama herkesin - kendi aileni düşün deden baban sen belki de senin çocuğunun şahit olduğu bi fenomen o - tanıdığı 3 5 kişiden biri , hatta bana kalırsa başka gezegenlerde bile yeşil yumurta kafa dostlarımızdan moonwalk ve anti-gravity lean yapmaya çalışanlar vardır , the truth is out there - fox mulder .

micheal jackson'la ilgili hiç ayy benim için yeri çok özeel diyebilceğim bi anım yok ama genel anlamda bakıcak olursam ablamlarla thriller dansını yapma çabalarımız VCR'dan sırayla başa sarışlarımız , 12 yaşımdan beri orda burda moonwalk yaparak toplum içinde yaptığım sükseler ve küçükken ucunu kemirdiğim için yenisi alınan bad plağı , sadece bunlar, şahsi beğenim ve kendisi dışında bi kaç kişiye daha aynı şekilde duyduğum aşmış bi saygı söz konusu kendisine .

insanoğlunun hayvanlığını ve vefasızlıgını en iyi şekillerde tecrübe etmiş olan micheal jackson , yıllar süren başarı ve insanların sevgisini kendisi hakkında çıkan söylentilerle ofişıl olarak çatırt diye kaybetmiştir 2000li yılların başında . yıllardır bu konuda ona laf edenlere karşı asabi ve tamer karadağlı kıvamında maço/korumacı tavrırlarıma tanınıyorum . çünkü bilindik dedikodu siteleri dışında wikipedia bile okumaktan aciz bi kitle bu ,bırak pedofili suçlamalarının sebebini , onlar hala maykıl ceksının estetik ameliyatlarla beyazladığını sanıyolar .
onların hepsine bugün daha da kızgınım ve inşallah kakalarda yüzersiniz diyorum .

şimdi tahminlerime göre zamanında ondan suçlamaların da alevlendirmesiyle nefret edenler şimdi become a fan of MJ olucaklar , ya da "oh iyi olmuş tacizci uğursuza" dicekler. iki grubun da siyanür içmelerini öngörüyorum.

benim favori mj şarkılarım elizabeth taylor'a ithaf edilen , içinde zamanının en iyi aktörlerini barındıran ve klibinin sonundaki gülüşünü başa sarıp sürekli izlediğim liberian girl ve naomi campbell'lı klibiyle hatırlıycagınız keep it in the closet , kısa film değeri taşıyan aşmış klip içinde Eddie murphy'de olan remember the time . heal the world ise apayrıdır , ablamın itk mezuniyet balosunda sınıfça sağlı sollu salınmalarla söylerlerken , beni isterik kahkahalarım sebebiyle bahçeye çıkarmalarını hatırlatır hep .


son defa r.i.p diyerek ölümüyle google'ı bile bozmayı başaran pop'un kralına elveda ediyoruz .
baay.


----------------
Now playing: Morrissey - Michael's Bones
via FoxyTunes

4 yorum:

Bellamy. dedi ki...

ben kopyala dicektim ama online göremedim :) iyi düşünmüşsün.

Huzur içinde uyu Kral.

berraque dedi ki...

bildiğin üzüldüm ya , ilk duydugumda bu kadar büyük bi etki yaratmadı ama ofise giderken arabada radyolar falan durmadan çalınca italik durup uzaklara bakmadım değil.

jazz dedi ki...

arkadaşımla törende fotoğraf çekimindeyken kendimizi MJ'i anarken bulduk. saygıyla ve sevgiyle anıyoruz. hayatım boyunca unutamayacağım MJ klibi ise Thriller'dır, içinde geçen Vincent Price'ın kahkahası benim için kan dondurucu bir hazine değerinde ne de olsa. huzur içinde uyusun MJ.

darkelf dedi ki...

tüm o akılsız bile diyemeyeceğim, mantığın zerresini, beynin en ufak bir hücresini bile taşımayan idiotlarla ilgili temennilerine tüm içtenliğimle katılıyorum..

mj'in ölümüyle ilgili hala bir boşluktayım.. bildiğin o adamla büyüdüm.. hayatımın hemen her anında bi yerlerde mutlaka oldu.. ölümünden 1 hafta önce moonwalker'ı izledim.. öldüğü günün sabahı sebepsizce onu dinliyordum.. geceyarısı haberi aldığımda kendimi suçlu hissettim.. saçma olsa bile engel olamadım hislerime..

neyse.. uzattım.. ama üzüldüm ve üzgünüm hala.. kendisine sadece tek bir sitemim var; why couldn't you just beat it MJ??