17 Haziran 2009 Çarşamba

white lies , aman diyeyim


banquette records'ın "Quite danceable indie" olarak tanımladığı bi albümle beğenimi feci şekilde toplamış bi gruptan bahsetmek istiyorum , son yıllardaki albümlerinin rezillikleriyle artık dalga geçme raddesine geldiğim (hatta o kadar ki isimlerini bile söylemek istemiyorum şerefsizlerin..(evet bu kadar hassasım) ama haksız mıyım ? sen hot fuss gibi şekerpare bi albümle çıkış yap , sam's town gibi bi albümle devam et sonra day&age , sawdust gibi britnispiyırs kıvamında albümlerle geri gel .. hele o day&age albümü toplatılıp yakılmalı bence , müzikal kirlilik resmen , boş ol boş ol boş ol brandon flowers!) the killers'ın gönlümdeki tahtına oturmuş 2007 çıkışlı bi grup white lies , tabi ki tahmin edebiliceğimiz gibi ingiltere çıkışlılar ve çok başarılılar .

bana kalırsa editors ve interpolle benzeşen bi tarzları var , last fm keko bi oluşum olduğu için grizzly bear , the view falan demiş similar artists'de (hayır last fm hala kullanmıyorum lanet yağsın o siteye ) ama last fm dediğim gibi dandik ötesi olduğu ve her gruba/sanatçıya , indie/electronic dediği için ciddeye almadık bu benzeştirmesini . last fm insan olsa ensesine yapıştrırdım şaplağı yemin ederim .

death ve to lose my life benim favorilerim oldu albümün içinden .
kalın sesli beybifeys brit müzisyenlerin de hastasıyız .

nası bişeymiş bu white lies derseniz , aynı zamanda tv debut'leri olan david letterman show'daki to lose my life'ın performansını izleyebilirsiniz.




bilgisayarlarımızdan 24 saat içinde silmemiz gereken günahkar albüm linki , very korsan indeed.


----------------
Now playing: White Lies - Death
via FoxyTunes

5 yorum:

Bellamy. dedi ki...

to lose my life güzel şarkı. bayadır döndürüorm mp3 playerımda. ben daha çok interpol, joy division'a benzetiyorum tarzlarını. daha önce yazmıştım az buçuk hatta :) bu arada yüksek performansının devamını diliyorum (:

darkelf dedi ki...

özellikle a place to hide'ın başında "anam! joy division dirilmiş" şeklinde yerimde zıplattılar beni bu sıpalar.. Ian Curtis'e hayran olduğum gibi, Ian Curtisvari seslere sahip adamlar da kafadan puan kazanıyor benden.. siz deyin zaaf, ben diyeyim.. ne diyeyim? demeyeceğim bu noktada artık birşey.. (Unfinished Business da güzel değil midir ama?)

berraque dedi ki...

bayıldım ben de 1 haftadır dinliyorum bolca . tenk yuu işallah devam edicek

Bellamy. dedi ki...

sonunda kaldırttın bana uyarıyı berrak ahuha

berraque dedi ki...

bu asiliğimiz manic street preachers post'umun silinmesine engel olamadı malesef , blogger ekibi çok gaddar jshdfs