4 Haziran 2009 Perşembe

Little Boots - Hands


Dünyada büyük yankı uyduran spoiltronic akımının son halkası: Dead Disco grubu üyesi Victoria Hesketh nam-ı diğer Little Boots. Kendisini last.fm'in radyosunu dinlerken keşfetmiştim 1 ay önce falan. Aa dedim ne güzel şarkı. Hemen araştırıcı ruhumla gugıla adını yazmaya koyuldum ama baktım piyasada sadece EP'si mevcutmuş, albümü de yakınlarda çıkacakmış. Bağrıma taş bastım, başka albümler dinlemeye koyuldum hemen. 2 gün önce blog blog gezerken gördüm ki kızımızın albümü internete sızmış: Hands Doğal olarak saldırgan bir biçimde indirdim ve dinlemeye koyuldum.

Elektronik müziği sevenler 80'leri de sever genel olarak. Sanki 80'ler ön aşamasıdır, elektronik müziğin. Little Boots da benim gibi düşünüyor sanırım. Zira albümün genel havasında 80'lerin etkisi gözden kaçmayacak derecede. Hele Mathetamics parçası buram buram Cyndi Lauper kokuyor. Ama hatunun asıl idolü Kylie Minogue bana göre. Tune Into My Heart'ı dinlerken Kylie bir anda ortaya çıkıp "I'm the one. Love me, love me, love me" diyecek sandım valla. Ben Kylie'yı çok severim, o yüzden benim için hava hoş. Remedy, New In Town, Ghosts, Stuck On Repeat(Stuck In Kylie de olurmuş) parçalar da albümün dikkat çeken diğer şarkıları.

Track List:
01. New in Town
02. Earthquake
03. Stuck on Repeat
04. Click
05. Remedy
06. Meddle
07. Ghosts
08. Mathematics
09. Symmetry (Ft. Phil Oakey)
10. Tune into My Heart
11. Hearts Collide
12. No Brakes


1 yorum:

mavi yesil kukuletalı cüce dedi ki...

ne guzel birşemış bu tarz. dur ben bı last fm ı açayım bır

bide bu hanım kızımızda harbı zor bir iş yapıyor hem klavye hemde elektroık boardu beraber rıtm veriyor. helal olsun çok sesli müzik korosu gibi