25 Haziran 2009 Perşembe

james walsh bu lafım sana dostum


yeni albüm veya keşiflerde kısırılık yaşanan bu haftamızda sizlere 2 haftadır zulada duran starsailor'ın yeni albümü all the plans'den bahsedesim var .
9 mart çıkışlı bu albüm genel olarak beğeni topladıysa da ,tam olarak nerde hatırlamıyorum ama bi yerlede "starsailor'ın en iyi albümü" yorumunu duymuş olmamdan kaynaklandığını düşündüğüm , "dinlenebilir ama unutuladabilir" etiketini yapıştırdığım bi albüm , nitekim diskografileri düşünüldüğünde bu yorum apayrı bi evrende yaşayan birinden çıkmış gibi gözükecektir .

2001 çıkışlı love is here albümünü irdeleyelim mesela , kol gibi albüm çok afedersin , albümden çıkan aşmış single'lara bakalım poor misguided fool , alcoholic .. albümün zamanında ingiltere chartlarına 2. sıradan giriş yapması , 26.sıradan giren bu albüme göre "biraz" daha başarılı gibime gelmekte , üstelik 2003 yapımlı silence is easy albümünden bahsetmiyorum bile , nitekim evet yanlış tahmin etmediniz o da 2. sıradan girmişti zamanında ve 270000 satışla gold sertifika almıştı .

tabi o zamanlar gençler çılgınlar kanları kaynıo falan , bulamadım başka bi neden daha iyi bi albüm yapamadıkları için .
üzülerek the killers ve metric benzetmesi yapıp "zamanında aşmış albümlerle çıkıp başarıyı tattıktan sonra sıçan gruplar" listeme sokmak üzereyim onları .
tamam belki o derece değil bu albüm ama on the outside isimli 2005 yapımı vasat albümlerinden sonra 4 yıl boyunca gele gele boyle bir albümle bi gelmişler de demek gerekiyor. yok anacım bu müzisyenleri rahat bırakmıycaksın.

album test drive a.k.a illegal content

james walsh'ı da nası severim aslında , tepkimin sebebi sevgi vallahi . hani insan sevdiğiyle uğraşırmış kafası falan.



----------------
Now playing: Starsailor - Neon Sky
via FoxyTunes

2 yorum:

Bellamy. dedi ki...

tell me it's not over'ı yazıp oldu bu albüm demişler bariz. şarkı çok güzel, albümün gerisi hikaye, biraz thames belki. o deil de o kadar geldiler hala izleyemediğime yanarım :)

SSimay dedi ki...

bence biraz abartılı bi eleştiri olmuş bu albümdeki onca güçlü ve hikayesi olan şarkılara haksızlık olmuş... bence iyice içine sindirerek dinlemelisin ;)