3 Haziran 2009 Çarşamba

Blogger'dan Rapidshare'e

Bir müzik download sitesinden öte insanların daha fazla okuma düzeni, okuma alışkanlığı sağladıkları bir yer olarak düşselleştirdim, içselleştirdim bu blogu. Yapan var mıdır bilmiyorum bunu hoş. Burasını Placebo - Battle For The Sun başlığını görüp de download linki bakmak için tıklayıp sonra aman, of çok zırvalamış, link de yok skenderun diye giden insanların arada bi yine link koymamış off diye bakıp çıktıkları bir yer diye hayal etmek istemiyorum.

Amacım patronluk taslamak değil ama rahatsız olduğum şeyleri dile getirmezsem burayı daha önceden takip edip de şimdi sıkıntılarını dile getiren insanlara ayıp etmiş olurum. Bu bir challenge, daha fazla olma, daha fazla okunma, iplenme isteği, kabul edin ya da etmeyin. Yolun sonunda daha büyük bir şeyler gerçekleştirmek isteyen birileri varsa onlara da haksızlık edersiniz. Muse-ink gibi -ki severek takip ediyorum linklerini- sadece link üzerine kurulmuş bir site olmadığını geçmiş postlara biraz bakarak anlayabilirsiniz.

Derdim link koymak ya da koymamak değil. Daha önce 10'larca link koydum, listeler yapıp onları yükledim ve 60 küsür insanın düzenli bir şekilde indirdiği hale de getirdim düzeni. Berraque'ın Kasabian için attığı postun güzelliği bahsettiğim şey, işin içine tuz biber katmak. Placebo'nun diskografisini yoldan geçen çocuğa sorsam bilemez tamam ama google'a placebo discography yazsa burası karşısına çıkan son site olur. Ben de google'dan çıkan ilk siteden copy paste yapıp 30-50 saniye aralığında post atabilirim buraya, ne özelliğimiz var o zaman? Mehmet Tez'in blogu ya da başka bir yer, insanların daha sıklıkla girdiği bir yerden daha sonra aynı postu atarsanız da aynı duruma düşebilirsiniz aynı şekilde. Yurtdışı kaynaklı sitelerden birebir çevirdiğim güzel postlar oldu ama hepsinin içine az mizah, az salaklık, az ukalalık yerleştirdim ve onun bu blog'un kimliğine daha uygun hale getirdim.

Çok fazla kelime, çok fazla çalım gibi geliyor bana bazen de, golü getirmiyor her zaman ama estetik katıyor. Sonuç diyim, daha özenli, daha kişisel, daha orijinal olursanız benim bile bloga sık sık girmemi sağlarsınız, ki çok yapmıyorum gerçekten. Copy paste bir haberden ya da linklerden oluşmuş bir posttan daha değerli benim için kişisel hisleriniz.

Böyleyken böyle. Sevgilerle.

2 yorum:

berraque dedi ki...

hızlı hızlı okuynca yanlış bişey yaptım sandım bi an kjasd

Adsız dedi ki...

severim placebo'yu...