21 Mayıs 2009 Perşembe

Kaiser Chiefs


Pastel Zarlar,benim yazar olmadan önce de takip ettiğim bir blogtu.Festival haberlerinin sıkılıkla geçtiğini elbette okudum.Bu yaz da memlekete oldukça ünlü gruplar gelecek.Bunlardan biri de Kaiser Chiefs olacak.Birçok kişi zaten Kaiser Chiefs'in şarkılarını dinlemiştir.Ben de kendilerinin Rock'n Coke'a katılacağından dolayı ayrıntılı bir yazı yazayım dedim.


Leeds'ten çıkmış bir grup oluyor kendileri.Şehrin takımı Leeds United'a da destek veriyorlar.Genelde Türk futbolseverler olarak yaptığı çirkin davranışlardan dolayı pek hazzetmediğimiz bir takım.Fakat kendileri Leeds ile ilgili bu önyargıları silmekte.Çünkü müzikleri oldukça eğlenceli.Festivale gidecek olanlar Kaiser Chiefs ile oldukça eğleneceklerdir mutlaka.

Grubun beyni ve solisti Ricky Wilson ve gitaristi Ricky Wilson gruba sonradan eklenmişler.İlk başta Runston Parva,sonra da Parva imiş.2003 yılında bugünkü şekli olan Kaiser Chiefs oluşmuş.

Grubun en önemli kişisi Ricky Wilson olsa gerek.Özellikle konserlerde sıra dışı bir insan oluyor ve oldukça etkileyici bir performansı var.Ricky Wilson bana Yüzüklerin Efendisi serisinden şişko Sam'i hatırlatsa da giyimiyle oldukça takdirimi kazanan bir kişi.Özellikle gömlek seçimleri harika(modaya da el attık hadi bakalım).


Grubun davulcusu Nick Hodgson aynı zamanda back vokal yapıyor.Şu adam gibi saçım olamadı.Yoksa iyi ki olmamış mı?Çok garip duygular yaşıyorum bu konuda.Nick Hodgson da grubun diğer sempatik kişisi olarak göze çarpıyor.

Grupta dikkatimi çeken bir diğer isimse klavyedeki Nick Baines'tir.Lakabı da peanutmuş.Tip mi tip zaten,karikatür gibi adam vallahi.

Grubun şimdiye kadar 3 albümü çıktı.


-Employement(2005):
En iyi albümü kesinlikle.Çoğu bol bol zıplanılabilcek,enerjik ritimler taşıyan şarkılardan oluşuyor.Tam arşivlik.

1. everyday i love you less and less
2. i predict a riot
3. modern way
4. na na na na naa
5. you can have it all
6. oh my god
7. born to be a dancer
8. saturday night
9. what did i ever give you
10. time honoured tradition
11. caroline, yes
12. team mate

Link

-Yours Truly Angry Mob(2007):
Grup bu albümle daha da çok tanındı.Özellikle Ruby ile zirveye tırmandı diyebiliriz.2,3,6,9.sıradaki parçalar da oldukça hoş.Ortalamanın üzerinde güzel bir albüm.

1. ruby
2. the angry mob
3. heat dies down
4. high royds
5. love is not a competition (but i'm winning)
6. thank you very much
7. i can do without you
8. my kind of guy
9. everything is average nowadays
10. boxing champ
11. learnt my lesson well
12. try your best
13. retirement

Link

-Off With Their Heads(2008):
Bazı müzik otoritelerince güzel bir albüm olarak nitelendirilse de tarafımca diğer 2 albümün çok gerisinde bir albüm.Spanish metal,never miss a beat ve you want history haricinde diğer şarkılarda eski şarkılarının tadını bulamadım.Genel olarak daha sakin bir albüm olmuş zaten.

1. spanish metal
2. never miss a beat
3. like it too much
4. you want history
5. can't say what i mean
6. good days bad days
7. tomato in the rain
8. half the truth
9. always happens like that
10. addicted to drugs
11. remember you're a girl


Kaiser Chiefs Rock'n Coke'a oldukça renk getirecektir.Bazıları tarafından ortalama bir İngiliz grubu diye nitelendirilse de bu grup kadar eğlenceli bir grup bulmak zor.Kesinlikle tavsiye ettiğim bir grup.Kendi sitelerinden yayınladıkları bir konser görüntüsü,Rick Wilson ve çıngırağı:

6 yorum:

Bellamy. dedi ki...

ikinci gün felaket güzel olmuş coke. cold war kids ve razorlight eklenmiş kaiser'in yanına. tek günlük gidesim geldi.

Barizzio dedi ki...

Aynen ben de bunu geçiriyorum aklımdan.
Bu arada saygıdeğer yazar arkadaş adamların adının neden "kaiser chiefs" (güney afrikanın bir futbol takımı) olduğunu, leeds united olmadığını da anlatsaymış, konu ve dramaturji bütünlüğü daha iyi sağlanırmış diye düşündüm, tutamadım kendimi :)

Mithra dedi ki...

2.gün pek hoş gibi duruyor.Ama taa İzmir'den İstanbul'a festival için gidersem ilk günü de seyretmeden duramam.Zira Prodigy'de ilkindeymiş.

Saygıdeğer Barizzio arkadaş doğru söylüyor.Adları,Güney Afrikalı futbol takımı Kaizer Chiefs'ten esinlenerek ortaya çıkmış.Onu da pas geçmemek lazımdı.Artık bunu da yorumdan kaydetmiş olalım.

Bellamy. dedi ki...

Bileti alacaktım biraz önce kredi kartı limitine takıldım. nese 1-2 güne 2. gün biletim elimde olur gaza geldim :) sağlam enerjiyle gitmek lazım zira çadırda da santigold olacak!

erdi dedi ki...

grubun adı leeds united ın efsane kaptanı lucas radebe nin eski takımı olan kaizer chiefs takımından gelir.eğlencelidirler ama sadece eğlenceden ibaret değildir.icra ettikleri müziğin üzerine ciddi sözler de yazarlar.kaiser chiefsin bende yeri ayrıdır.ilk dinlediğim indie rock albüm employmenttı.

Bellamy. dedi ki...

rnc'de en çok eğlendiğim konserdi sanırım.