22 Aralık 2008 Pazartesi

The Kooks Live At The Barfly, Liverpool, 2008

''Things happen only when you don't care about them.''

Küçükken bilgisayar aldırmak için yıllarca yalvarıp yakardığımı hatırlarım. Hatta gizli gizli geceleri dua ederdim, gerçi hala ediyorum bazı şeyler için orası ayrı da, bilgisayarım olsa keşke diye. O zamanki bahanemiz, gerçi hala aynı bahaneler var orası ayrı da (eheh), ders çalışmak için bilgisayar aldırmaktı. Külli yalan!

İlkokul arkadaşım Fırat'ın evine Amiga oynamak için giderdim -yanlış anlaşılmasın çok da severdim onu- ama kendi evimi her zaman daha çok seven bir doğam var, evde oturup huzurlu huzurlu takılmayı bir çok şeye tercih ederim. Yani öyle etkilerdi çocukluğumda elektronik şeyler, evden çıkaracak kadar. Sünnetimde alınan çok oyunlu bir tetris bütün o düğün hengamesinde, altınlardan, paralardan, saatlerden çok daha değerli gelmişti. Tabii ki her anne gibi benim annem de tatillerin küçük bir kısmı dışında o tetrisi saklardı, rüyalarıma girecek kadar özlerdim. (Yazık lan) Bilgisayar hevesimi de her zaman engelleyen annem olmuştu, babam oyun oynamaktan neredeyse benim kadar zevk aldığı için ses çıkarmazdı.

Bir zaman sonra müziğe heves ettim, gerçi daha küçüklüğümde müzikal background'um org kursuyla vardı, baya da iyiydim. Gitar alındı, gitardan aldığım zevki hiç bişeyden almıyordum. Hala elime gitarı aldığımda bütün dünya bir sahneye dönüşse de ilk zamanların verdiği heyecan artık damarlarımda dönmüyor doğrusu. Bir gün gitar çalarken annemlerin konuşmasında geçen bir laf kanımı dondurdu, eve bilgisayar geliyordu. İlk bilgisayar, ilk kız arkadaşı falan çok sevindirici ve heyecan verici şeylerdir, belki de sadece bana öyledir ama değildir ya değil mi?

Bilgisayarın geldiği zaman rüyalarımdan bir süreliğine çıkmış olduğu gerçeği bir garipti, o yüzden haftasonu Wristcutters'ı izlerken tüylerim diken diken oldu, gerçekleşmesini istediğim şeyleri düşündüm, gözlerimi yumup onları umursamamayı istedim çünkü belki de ancak öyle geleceklerdi. Hala çocuğum değil mi? Böyle masallara inanıyorum, mucizelere inanıyorum. İnanmayı da bırakmayacağım.

Benim gibi çocuk görünümlü adamlar topluluğu The Kooks. Tamam belki de değiller, görünüşe, Luke Pritchard'ın o masum, çocuksu sesine aldanmamak lazım. Hatta bir çok derginin, yorumcunun gözünde son zamanların en rock'n'roll grubu The Kooks, o derece ki Rolling Stones'un veliahtları olarak değerlendiriliyorlar. İlk albümün müthiş başarısı iştahlarını kesmedi Konk'la yerlerini sağlamlaştırdılar. Special Edition'daki ikinci cd'deki fazla şarkılardan bile şaheserler bulmak mümkün, özellikle Watching The Ships Rolling In insanı alıp götüren cinsten.

Bu kadar vıdıvıdı yaptığım yeter, linklere bakmadan okuyanlara ayrıca teşekkür ederim. The Kooks'un 2008 Mart ayında Liverpool'da The Barfly'da kaydedilmiş konserleri tracklistiyle aşağıda hediyemdir. Yabancı okuyucularımıza da (:)) ''Merry Christmas'' diliyor hediyelerini çorabın içine koyuyorum.

Tracklist:

01 - See The World
02 - Eddie's Gun
03 - Always Where I Need To Be
04 - Ooh La
05 - Sway
06 - Mr. Maker
07 - I Want You
08 - She Moves In Her Own Way
09 - Do You Wanna
10 - Naive
11 - You Don't Love Me

indir
şifre: pastelzarlar

1 yorum:

oky dedi ki...

postu yazdığın gün indirmiştim ancak henüz dinlemeye sıra geldi. gerçekten dediğin kadar varmış, tanıştırdığın için teşekkürler ;)