24 Aralık 2008 Çarşamba

Greasemonkeys: LastFm'cinin dostu!

Öncelikle bir ekşi bkz.ı vererek posta başlamak istiyorum.
(bkz: süper olay)

Last.fm'i hepimiz severek kullanıyoruz değil mi? Peki bi kaç ay önce yaptıkları yeni görünümle aranız iyi mi? Benim pek değil. Değildi yani. Eski Last.fm'i, görünümünü, sayfamda komşularımı, kocaman resmimi falan özlüyordum hep. Şimdi bu süper olay sayesinde Last.Fm güzel bir görünüme kavuşacak.

Şöyle de bir şey var aklımda aslında, bazı şeyleri herkes biliyor da söylemiyor gibi geliyo bana, o yüzden bunu yazınca bana 'oha olm bilmiyor muydun?!' falan diyip karizma yapmayın tamam mı? Üzülüyorum lan.

Bahsedeceğim şey Greasemonkeys. Aslında çok da fazla anlatmama gerek yok Firefox kullanıyorsanız, application'unu yüklüyorsunuz, ki aşağıda vereceğim bi kaç bişey. Sonra Greasemonkeys sahiplerinin ya da takipçilerinin script'lerini yükleyerek Last.fm'inize nefis bir görüntü katıyorsunuz. Şahane! Ahanda Linkler:

Greasemonkeys Application'u - Firefoxçular davranın.
Greasemonkeys LastFm Sayfası - Burada bir çok nefis add-on bulabilirsiniz, bi kaç add-on da ben koyayım.
Şarkı Sözleri - Yükleyin, LastFm'de bir çok şarkının sayfasında sözleri çıksın.
Komşular - Komşularınızı mı özlediniz? Buyrun artık sayfanızda. Eskisi gibi!

2 yorum:

Çetin Cem dedi ki...

ben bilmiyordum mesela, makbule geçti :) güzel olaymış bariz. ama sanırım firefox olayına girmem lazım önce (evet, hala explorer'dan devam eden "dinozor" kitledenim).

Bellamy. dedi ki...

explorer güvensiz söylentileriyle çok sarsıldı son günlerde, yeni bi güncelleştirme yayınlamışlar ama beni yine kesmedi. firefox'ta olan şeyleri yeni geçiriolar. klasik olarak explorer, hız olarak chrome, opera'nın nesini öveyim bilemedim ama kalite ve zenginlik olarak firefox kesinlikle.. faydalı olduysam ne mutlu :)