13 Aralık 2008 Cumartesi

Erdem Yener - Kirli

Magmaya inmek büyük ölçüde itiraf.com'la hayatımıza giren bir deyim. Gerçi bugüne kadar forumlarda ve ekşi dışında magmaya inmek söylemini kullanan da görmedim ne yalan söyleyim. Ama Dankek'in başarılı keki Magma'yı sık sık kullanıyorum buldukça, kekin içine güzel yayılmış sıvı bir sosu var. Sadece tadı başarılı değil Magma'nın, Çin Prensesi reklamı ve Erdem Yener'li Pele reklamı beni ender gülümseten reklamlardan oldu. (Hayır Dankek'ten para almıyorum ahah) Pele'yi esmer, kavruk bir adam diye tanımladığı bu reklamda Raul'a (Real Madrid) benzeyen bu adamın oyunculuğuna bayıldım ilk izlediğimde bile.

Reklamla aynı zamanlarda televizyonda sık sık bir klip dönmeye başladı. Klipteki şarkıcı reklamdaki adama çok benziyordu ama o olabileceği aklımın ucundan geçmemişti. Neyse, Belki şarkısı oldukça tatmin edici geldi, uzun zamandır Türkçe bir şeyler keşfetmemenin de etkisiyle kimmiş bu adam diye bakındım ve Kirli albümünü öğrenip döndürmeye başladım müzikçalarlarımda. Beğenimi o kadar kazandı ki bu albüm, blogda da bahsetmeden geçmek ayıp olur.

Erdem Yener'in müziğini biraz tanımlamak gerekirse; Malt'ı andıran sert gitar riffleriyle bezeli şarkıların oluşturduğu vokalin zaman zaman kendini bulmaya çalışırken kimi zaman Koray Candemir'e kaymasıyla özgünlüğünü bazen kaybeden bir albüm olduğunu söyleyebilirim. Yine de şarkılarda Erdem Yener'in kendi ses tınısı duyulabiliyor ve kendisini geliştirdiğinde çok daha iyi olacağını farkedebiliyorsunuz. Sözler açısından da aynı durum mevcut. İlk albüm olmasından kaynaklanan tecrübesizlik sözleri monotonlaştırıyor. Yine de insanın içini acıtan sözler var, gaza getiren anlarla dolu bir albüm, oldukça umut ve heyecan verici. Favorilerim Geç ve Öz; en azından bir iki kere çevirmenizi öneriyorum, hayal kırıklığı olmayacak, hatta dinledikçe beğendiğini farkedeceksiniz.

2 yorum:

oky dedi ki...

vay, bir dinleyelim bakalım.

raul #7 dedi ki...

işin içinde Raul varsa zaten hep kalite vardır :) o reklama ben de bayılıyorum ve her gördüğümde işte Raul deyip reklam bitene kadar bayılarak izliyorum. harbi çok şaşırdım bu yazıyı okuyunca. dinledim ve çok beğendim.saol süper olmuş