18 Aralık 2008 Perşembe

Blood Red Shoes: İngiliz Işığı

İyi müzik adadan çıkar çıkmasına ama adadakiler farkına varır mı onu söylemek zor. Daha önce de bahsettiğim gibi İngilizler bir çok kendi iyi grubunu bilmez, gerçi Türkler bilir mi dersek o da ayrı bir muamma. Türklere grup denince ilk olarak akıllarına gelen müzik olmaz hatta, ne olacağını hepimiz az buçuk tahmin ediyoruz değil mi? Buradan bağlayalım o zaman ve grubun davulcusu Steven Ansell'e takılalım; Abi yenge de erik gibi kütür kütürmüş.

Kütür kütür yengenin adı Laura-Mary Carter ve çatır çatır da gitar çalıyor. Hatta öyle de güzel çalıyor ki ağzınız açık kalıyor izlerken. Laura'dan başka bir yere bakmanızın mümkünatı yok onlar çalarken çünkü zaten 2 kişiler. 2 kişilik gruplarda hatun taş gibi değilse dövüyorlar galiba, bakın bir Meg White (The White Stripes) ya da Katie White (The Ting Tings) örneğine. Ablanın Telecaster'lerine hayran olmamak da ayrı bir zor. Yaptıkları müziği duyunca da 2 kişinin yaptığına inanasınız gelmiyor. The White Stripes ayarında melodik ve sert şarkılar bu sefer kadın bir vokalden geliyor ve ruhunuzu adet doyuruyor.

Adından, müziklerinden, iki kişi oluşlarından, hatunların taş oluşundan The White Stripes'la bir çok ortak özellikleri var ve bu iki grup şu an dünya üzerinde izlemeyi en fazla istediğim gruplar. Kendi adıma bu grubu 3. keşfedişim aslında, keşfedip keşfedip unutuyorum sürekli, artık bahsetmenin zamanının geldiğini hissettim. İşin en garibi de bu grubu her keşfettiğimde aynı heyecanı duyuyor oluşum. Bu sefer peşlerini bırakmayacağım, kan kırmızı ayakkabılara beyaz çizgilerle eşlik edeceğim. 2008 çıkışlı kanımca yılın en heyecan verici albümü Box of Secrets herkese hiddetle ve şiddetle tavsiye edilir!!

It's Getting Boring By The Sea

2 yorum:

enes dedi ki...

blood red shoes a hurricane festival 2007 de denk gelmistim.o zaman grubu tanimiyordum. diger sahnelerde adam gibi bisi olmadigindan öglen saatinde coca cola cadirina da bi göz atayim derken bu grupu gördüm.gayet absarili caldialr ve bni 45 dakka cadirda tuttular seyirciyide costurdular. tabi o zamanlar cok ta bilinmiyordu.gerci su anda cok bilinmiyorlar ya.tr de grubu bilene denk gelmedim.almanyada bir kac bilene rastladim. adamlarda zaten habire almanyaya geliyorlar masallah.hatun eleman sahnede cok seksi gözüküo özellikle gitar calan hatunlara zaafi olanlar icin.ayrica hamburgtaki kooks konserinden önce mystery jets le beraber ön grup görevini üstlenmislerdi ki sahne performanslari 2 kisi icin süper diyebilirim.

enes dedi ki...

blood red shoes la ilk defa hurricane2007 de tanistim. öglen vakti diger sahnelerde güzel bisey olmadigindan coca cola cadirinada bi göz atayim diye girmisitm. beni 45 dakka cadirda tutmayi basarmislardi ve seyirciyide hayli costurmuslardi.o zamanlar tabi cok taniyan yoktu grubu, gerci su anda cok bilinen bi grup degil.tr de bilene denk gelmedim almanyada ise bi kac kisi biliorum bu grubu dinleyen. zaten habire almanyaya turneye geliolar masallah. ayrica 2 ay önce the kooks un hamburg konserinden önce mystery jets ile birlikte ön grup görevini üstlenmislerdi.özellikle salona erken girdim blood red shoes icin.2 kisi olmasina ragmen sahne performansi süper olan bi grup garip bi sinerjileri var. hatun eleman cok seksi özellikle gitar calan hatun zaafi olanlar icin...