12 Kasım 2008 Çarşamba

Thom Yorke'dan inciler

Radiohead severim. Seveni de severim. Thom Yorke'u da severim. Bütün dünyaya baş tutan bu küçük adamın yaşantısını içimizde çokça hissettik sanırım, hüznüyle mutluluğuyla şarkılarında. Peki ya görüşleri.. Oasis hakkında ne düşünür, fanlarını sever mi, şarkıları hakkında ne hisseder, headline'ları şöyle bi derleyelim ne dersiniz.

"Paranoid Android'in videosu MTV tarafından sansürlendi. Çizgi bölümden göğüs uçlarını çıkarttılar, ama adamın kollarını ve bacaklarını kestiği sahnelerle sorunları olmadı.''

''Herkesi gerçekten sevmeden arkadaş olamazsınız. Of tamam, durumum kötü, değil mi?"

"Eğlendirilmek istiyorsanız gidin ve Hanson izleyin"

"Bu arz talep meselesi. Bu 'Tamam, benden istedikleri bu, benden duymak istedikleri bu. Öyleyse buna devam edeceğim, çünkü bu harika... ve beni sevecekler' gibi. Birden insanlar size para da vermeye başlıyorlar. O zaman paranız da oluyor ve bu hayata alışıyorsunuz. Ve artık risk almak da istemiyorsunuz çünkü sizi hayalarınızdan yakalamış durumdalar, ve bugüne kadar aldığınız şeylerden, ya da bağlandığınız şeylerden. Ve bütün parayı harcamaya başlıyorsunuz... Bu sizi nasıl ele geçirdikleri!"

"Bir grupta olmak seni çocuğa çevirir ve orada tutar."

"Grammy ödüllerinde çalmamızı istemediler çünkü ratingleri yükselteceğimizi düşünmediler. Çok mutluyuz adamım..."

"Exit Music her notası beni mutlu eden ilk kayıdımızdı."

"Amerika hakkında en çok hatırladığım şey aptalca olmasıydı. Orada olmak zaman zaman rahatlatıcı oluyor."

[Oasis hakkında]
"Onlar şaka, değil mi? Orta sınıf insanlar aptal gibi davranan, ilkelce müzik yazan bir grup adamı deli gibi alkışlıyorlar. Diyorlar ki 'of çok dürüst!''

[Just hakkında]
"Şarkıda benim ve Jonny'nin arasında kim daha fazla akor basacak diye yarış var."

"Bilgisayarların dünyayı ele geçirmesinden korkmuyorum. İki tane çakarım onlara"

[ünlü olmak hakkında]
"İngiltere'deniz ve İngilizler bizden etkilenmiyorlar. Otomatik olarak kıçları kalkık olduğundan başarınız ne derece olursa olsun siz.. siz çalmış çırpmışsınızdır. Ya da çok boktansınızdır her neyse. Amerikan ünlülerinin daha iyi tabaklarda yemesi bizi etkiliyor. Onlar dokunulmaz. Salakça''

"Kız arkadaşım şu sözleri not defterine yazmış: 'Hayatta düzenli olun ki işinizde özgür ve yaratıcı olun.' Kafayı yediğinizde ya da kendinizi duygusal olarak mahvettiğinizde ya da kendinizi yaktığınızda bütün bunların hiç bir anlamı kalmıyor diye düşünüyorum."

"Biz ve sert uyuşturucular? Çok korkunç olurdu. Sonunda Bryan Adams gibi şeyler çalardık."

"Kendim gibi söylememeye çok uzun zaman harcadım. Karma Police'de Paranoid Android'de ve Climbinb up the Walls'daki kişiler tamamen farklı kimlikler. Bence Lucky sözleriyle ve söylenişiyle çok pozitif, çok heyecan verici. No Suprises birlikteliği tutmak için çok çaba harcayan ama tutamayan birisi. Electioneering vaaz veren bir adamın bir dolu mikrofon önünde rant sağlaması."

"Bir pazartesi gecesi Oxford'da bir kulüpte çok sarhoş olabilirim ve bir adam sana doğru gelip içki ısmarlar ve son albümün hayatını değiştirdiğini söyler. Bu bana bir şeyler ifade ediyor."

[OK Computer'ın sözleri]
"Odada gizli kamera var ve içeri giren karakteri izliyor gibi - her şarkı için değişik bir karakter. Kamera tam ben değilim. Tarafsız, duygusuz, gerçekten hiç duygusuz biri. Aslında tam tersi."

[OK Computer hakkında]
"İnsanların sound'u tarif ettiği şekle bayıldım. No Surprises ve Airbag'in başlangıcında Ed'in gitarı gibi. Birinde bir çocuk oyuncağı gibi, diğerinde araba kazası gibi. Bunların üzerinde duran insanlar için bu gerçekten kahrolası (ahaha ben de fucking'i kahrolası yaptım) vurucu."

[Spice Girls hakkında]
"Onlara kim soft porn dediyse katılıyorum. Hristiyanlık düşmanları. Bunun bir parçası olmak istemiyorum, eğer çocuklarım olsaydı onların da bu işin bir parçası olmasını istemezdim. Üzerinde herhangi bir Spice Girls saçmalığı bulunan bir şey olmayan bir adada yaşamak istiyorum."

[Resmi olmayan Radiohead siteleri hakkında]
"Onlar benim için şarkı sözü yazıyor gibiler; kafam bir fikre takılırsa açıyorum ve onları okuyorum."

"İnsanlar bazı şeyleri çok büyüttüğümüzü söylüyorlar ama bir yere ulaşabilmek için bunu yapmak zorundasınız."

[Pablo Honey hakkında]
"İlk gelen tepkiler çok kafası karışıktı. İnsanlar, 'Evet, bunda bir şeyler var' ama bulması zor' gibiydi. Ve ilk albümde Creep bir stüdyonun nelere kadir olduğunu gördüğümüz şarkılardandı - ona ulaşmak, kurmak ve yaşıyor gibi hale getirmek için çok yolun var."

"Bir zavallı olmak çok kolay. Mutlu olmak zor - ama iyidir."

2 yorum:

guccilittlepiggy dedi ki...

İşte şimdi bu blog kutsandı.
=)

Şehirli Derviş dedi ki...

güzel bir derleme olmuş.Eline sağlık...