25 Kasım 2008 Salı

Iamx - Think Of England

Chris Corner'ı hala tanımayanınız var mı? Hayır, hayır Chris Cornell değil. Emral gibi taklidi falan da değil dalga geçmeyin. Hatta aralarında en küçük bir bağlantı bile yok, Cornell'ın yaptığı müzik hamburgerse Corner'ınki noodle tadında. (Bu aralar her gün Çin yemeği yememin bu benzetmeyle hiç bir alakası bulunmamaktadır, kendimi tenzih ederim.)

İçine bol bol seks katılmış duygusal elektroclashle karışık alternative rock sınırlarında dolanan bir pop müzik yapıyor X beyler. Kah kendinizi Editors dinliyor gibi hissedip bir anda Robots In Disguise'un eğlenceli ritmlerinde bulabiliyorsunuz, kah elektronik yaratıcılığın sınırları Muse'a kadar dayandığında zevkten geberiyorsunuz. Bu yüzden kuru kuru bir hamburger tadı hiç bir zaman almıyorsunuz Iamx müziğinden, Chris Cornell'ı tenzih ederim tekrar.

Sneaker Pimps'le başlayan müzik yolculuğunu kendi sularında yüzerek devam ettiren X kişisi Türkiye'ye de uğramıştı geçen senelerde. Konserinde yaşanan küçük bir tatsızlık (onun için çok özel bir şapkanın izleyicinin içindeki bir kaç kendini bilmez tarafından çalınması) onu çok kızdırsa da Türk fanlarını çok sevdiğini kendi 'podomatic'inde bile yazdığını biliyorum. Bu yüzden onu bu sınırlarda tekrar görmek çok düşük bir ihtimal değil. Şu an Avrupa turnesinde olsa da listede şu an bir Türkiye çıkarması görünmüyor. Yeni albümden sonra umarım buraları da es geçmez diyorum.

Yeni albüm demişken son olarak yayınladığı Live In Warsaw konser albümünden sonra ilk sesleri duyurmaya başladı X bey. Sitesinden bedava olarak indirilebilen Think Of England ilk iki stüdyo albümünün aksine rock sularında yüzüyor. Daha fazla kişinin haberi olsun, bu güzel müzikten mahrum kalmasınlar diye buyrun Think Of England, dinleyin ve karar verin.

indir

1 yorum:

guccilittlepiggy dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.