13 Ekim 2008 Pazartesi

Overdose

Seks ve uyuşturucu. Ortak özellikleri rock'n'roll'un kankaları olmaları. Öyle kankalardır ki bunlar rock'n'roll'la, arkadan vurmayı çok severler. Gelmiş geçmiş en büyük rock'n'roll yıldızlarını bile utanmadan ölüme itmeyi kendilerine görev olarak bilmişlerdir. Freddie Mercury'nin zamanında uçkuruna sahip olmasını hangimiz istemezdik ki şimdi.. Gerçi onun zamanı için yapılacak çok şey yoktu kontrolsüz seks için; şimdi korunmayan aptallığına yansın.

Kimsenin donunun hesabını yapacak değiliz tabii ki burada. Hem sevmeyi ve sevişmeyi destekleyen bir insanım gönülden. (Spor ve sporcunun dostu) Ekşi sözlükte beni en çok yaran başlıklardan biri olan ''Ulusça seksi bırakalım rahat edelim kampanyası'' aslında seks konusunda kanayan yaramızla ilgili çok güzel alayını ediyor. Bunu ilerde daha uzun yazacağım tamam, şimdi konumuz başka.

Bugün okuduğum iki haber tetiklese de bu yazıyı aslında daha önceden de eklemeyi düşündüğüm sözlerdi bunlar bloga. Bugünkü haberlerdeki uyuşturucudan kayıbımız Marilyn Manson'ın ilk basçısı Brad Stewart, nam-ı diğer Gidget Gein. Ayrıca polis bu gece Babyshambles gitaristi Mick Whitnall'i de ortalık yerde crack kullandığı için gözaltına almış.

Seks 1 aldıysa bugüne kadar aramızdan rockstarları, uyuşturucu 1000 aldı. Janis Joplin, Jimi Hendrix gibi büyük ustaların yanı sıra görüldüğü üzere rock dünyasının yüzlerce kahramanını bu illete teslim ettik. Sıradaki isimleri tahmin etmek çok zor olmuyor aslında, arada unutulmuş rock yıldızları altın vuruşla bitirseler de kendilerini büyük yıldızlardan da kayanları tutmak kolay olmuyor. Amy Winehouse, Robbie Williams veya Pete Doherty yarın ölse hangimiz şaşıracak? Öyle hale gelmişler ki artık büyük dergilerle röportaj yaparken kullanmayı geçtim muhabire ikram etmeyi unutmuyorlar. Aklı başında, hali vakti yerinde insanlar olmaya çabalarken hepimiz, bu insanlar doğuştan aldıkları yetenekleriyle elde ettikleri dünya parayı kendilerini söndürmek için kullanmaktan çekinmiyorlar. Rol model oldukları gençlerin Türkiye'deki halleri bile ayrı bir yazı konusu, bugün bir Eskişehir'de evine narkotik operasyon düzenlense hayatları kayacak gençlerin sayısı bir değil on değil. Neyse fazla karıştırmayalım.

Ahlak polisliği yapmıyorum burada. İsteyen istediğini kullanır, kullanıyor zaten. Fakat ses rengine kurban olduğum Amy Winehouse'u büyük bir ihtimalle hiç izleyemeyecek olmam sinirlendiriyor beni. Sadece bu sinirlendirmiyor tabii, sahnede sigara içen Teoman'ı 'ooh çok cool' diye izleyen gençler tepemi attırıyor.. Boşaldım rahatladım, hadi bakalım.

2 yorum:

Şehirli Derviş dedi ki...

Amy kadar Pete Doherty beni üzüyor.Severim keratayı çok.Umarım ölmez kimse bu illetten.

uzays1z dedi ki...

trainspotting izlemedin mi sen. yaşadığın en iyi seksi bilmemkaçla çarp bilmemkaç ekle bilmemkaç üstüne al, işte uyuşturucudan aldığın zevk sana :)