3 Ekim 2008 Cuma

Wall-e

Bu aralar hiç müzik yazasım yok, çok mu farkediliyor? :) 1-2 aydır beklediğim bir film Türkçe adıyla Vol.i.. Bayram arasında vakit geçirme kıspeti altında insanlara yedirerek gittim. Cihan'ın gitmemem için yoğun baskısı da pek sonuç vermedi. :)

Konu Pixar olunca beklentim artık hep uçmuş oluyor. Adamlar animasyonu öyle gerçeğe sığdırdılar ki film arasında yaşadığınız dünyayı renksiz bulmanız oldukça mümkün. Vol.i'de belki de bugüne kadar yaptıkları çok işin çok çok üstünde görüntü yönetmenliği vardı. (Ne çok 'çok' dedim. Bak hala!) Bazı filmler için sinemada izlenmesi gerekli sözleri ne kadar lüzumsuzsa benden naçizane tavsiye bu kadar uğraşılmış bir animasyonu mutlaka sinemada izleyin ve benim yaptığım gibi kardeşinizle gidip küfürsüz, masumane bir filmi rahatlıkla izleyin. Yanımdaki iki 6-7 yaşındaki sevimli canavarlar da oldukça keyif aldı bu filmden belirtmeden de geçmeyim.

Film yüzyıllar önce insanın teknolojisini geliştirip dünyadan kaçması sonunda dünyanın yapayalnız, kirli halini temizlemek için tek başına didinen sevimli kahramanımız vol.i'nin yaşadığı maceraları kou alıyor. Bir de 'Eve'imiz var tabi. İnsanlar aşık olur da robotlar olmaz mı? Dünya tatlısı bir film sonuç olarak. İzleyin derim, izletin derim, Kanal D'de kesilip yayınlanmasını beklemeyin. :)

Hiç yorum yok: