12 Eylül 2008 Cuma

Oasis haberleri toplaması ve Wonderwall coverları

Bir aydır o kadar çok Oasis haberi döndü ki forumlarda, bloglarda, küçük küçük haberlerin hangisi koyacağımı bilemedim. Şööyle bir toplama yapalım. 

Grubun yayınladığı nefis single'ların arkasından çıktıkları turnede Kanada'da Noel Gallagher sahnede bir manyak tarafından saldırıya uğradı ve kaburgası kırıldı. Noel'in tedavisi yüzünden grup turnesinden birkaç konseri iptal etmek zorunda kaldı. Olayın videosunu tıklayarak izleyebilirsiniz.  Oasis'in hardcore fanları da tehditkar açıklamalar yaparak o adamı ölü veya diri istediklerini açıkladılar.

Oasis elemanları Radiohead hakkında son zamanlarda oldukça konuşulan açıklamalar yaptı. Önce Radiohead'in müziğini oldukça sıkıcı bulduklarını açıklayan grup, Coldplay ve Radiohead'in konserleri için insanlar buna nasıl katlanıyor, konser dediğin eğlenmek zıplamaktır gibisinden açıklamalar yapmıştı. Son olarak da Radiohead'in siyasi görüşlerini eleştiren Noel Gallagher, Radiohead'in herşeyi şikayet eden tavrını gereksiz gördüğünü, her bok için büyük bir konser planlayalım tavrını boş bulduklarını, kendilerinin havuzlu evlerde oturmasını sağlayan fanlarını çok sevdiklerini açıklamış. Dürüst ve samimi diyorum.

Başka bir haber Metallica davulcusu Lars Ulrich'in uyuşturucuyu bırakırken Oasis'ten ilham aldığını açıklamasıydı. İyi bir Oasis fanı olduğunu söyleyen Lars 98'te uyuşturucuyu bırakan Noel Gallagher'ı örnek aldığını ve o yaptıysa ben de yaparım diyerek bir iki sene önce uyuşturucuyu bıraktığını açıklamış.

Noel Gallagher'ın başka bir açıklaması da Glastonbury'de Jay Z'nin headliner olmasıyla ilgiliydi. Rock festivalinde hiphop'ın işi olmadığını savunan Gallagher, hiphopı müziğin bir tarzı olarak görmediğini, insanların artık sıkıldığını, hiphopçıların artık bu işi bırakmaları gerektiğini söyledi. Buna Jay Z'nin yanıtı oldukça sağduyulu oldu, içinde gitar yok diye müziğimizi eleştirmesi güzel değil diyen şarkıcı, sahneye gitarla çıkarak Wonderwall'la kendi şarkısını mash yaptı. 

Noel Gallagher Amerikan seçimlerinde de Barack Obama'yı desteklediklerini açıklayarak, Obama'nın konuşmalarını büyüleyici olarak tasvirledi. Çocuklarının okulu bitince de New York'a taşınacağını açıklayan Noel bir de kendisi için en büyük grupların sıralamasını yaptı. Sıralama şöyle:

1. The Beatles
2. The Rolling Stones
3. The Who
4. Sex Pistols
5. The Kinks
6. The La's
7. Pink Floyd
8. The Bee Gees
9. The Specials
10. (Peter Green's) Fleetwood Mac

Evet, gördüğünüz gibi albüm çıkmadan önce baya bi sansasyon yarattı Oasis. 2 haberden biri olmayı başarıyorlar bu günlerde. Ben de güzel bir link ekleyerek Oasis haberini burada noktalayım. Metallica'dan Thom Yorke'a, Jay Z'nin mashini dahil içeren Wonderwall coverlarını rahat rahat dinleyebilmek için ahanda şuraya tıklayın.

Hiç yorum yok: