29 Eylül 2008 Pazartesi

Bir dürümüm var

Kaan Sezyum nefis bir yazı yazmış. Hep müzik paylaşmayacağız değil mi? Buyrun.

Bir rüyam var sevgili kardeşlerim. Bir gün genç kızlar ve genç erkekler el ele yeşillikler içinde bir arada koşabilecek. Bir rüyam var. Günün birinde sokaklarda arabalar olmadan yürüyebileceğiz, trafik çekmeyeceğiz, gitmek istediğimiz her yere en fazla 30 dakikada ulaşabileceğiz. 
Bir rüyam var, toplu ulaşım bir sorun değil, bir kültür olacak. Bir rüyam var, kıyılarımız doldurulmayacak, ormanlarımız yakılmayacak, yakılan alanlara oteller yapılamayacak. Bir rüyam var, o otelleri yapanlara çevreye hizmetlerinden dolayı plaket verilmeyecek, aksine cezalandırılacak... Bir rüyam var sevgili dostlarım, bir gün üniversitelerimiz eğitim mabedi 
haline gelecek. 
Bir rüyam var, günün birinde her yerdeki cami sayısı kadar hastanemiz, okulumuz ve çocuk parklarımız olacak, çocuklarımız neşe içinde oynayabilecek. Bir rüyam var sevgili halkım, günün birinde başbakanımız kibar olacak, kendini sıradan bir vatandaş gibi görmeyip makamına, adabına uygun bir şekilde halkına hizmet edecek. Bir rüyam var, bir gün belki de halkımız devlete değil, devlet halka hizmet edecek. Halk herkesten üstün olacak... 
Bir rüyam var, günün birinde mafya liderleri kalmayacak, kalanlar ise hapishanelerde krallar gibi yaşamayacak... Bir rüyam var, bir gün gelecek, kanunlar her vatandaş için eşit çalışacak, kimse kanun önünde daha eşit olamayacak... Bir rüyam var, günün birinde yolsuzlukla suçlanan yöneticiler, yalanları ortaya çıktığında pişmiş kelle gibi sırıtıp duramayacak. Bir rüyam var, bir gün hiçkimse “Sen benim kim olduğumu biliyor musun?” diyemeyecek... Bir rüyam var, kim olursa olsun, halkıyla aynı trafiğe girecek, hiçbir yönetici tebasından ya da halkından korkmayacak. 
Bir rüyam var, gün gelecek sokaklarda dolaşırken kimse kimlik sormayacak, polisten çekinmeyecek. Bir rüyam var, bir gün 1 Mayıs tüm yurtta resmi tatil olacak, çalışma bayramı şen şakrak kutlanacak. Göstericilere kimse gaz bombası atmayacak, zaten çatışma da olmayacak... Bir rüyam var, bir gün herkes hak ettiği cezayı alacak. Bir rüyam var, evet, zenginin parasıyla yukarılara daha yakın olamadığı, en güzel yerleri kapmadığı eşitlik dolu bir gün gelecek. 
Bir rüyam var, ülkemde bilim adına güzel şeyler olacak, gördüm. Bilim insanlarımız kendilerine ayrılan bütçelerle dünya çapında başarılara imza atacak... Bir rüyam var, günün birinde devlet ne olursa olsun sanatçıların yanında duracak, tarafsız ve yenilikçi olacak, sanatçılarımız sokakta yürürken saygıyla karşılanacak... Bir rüyam var, günün birinde hiçbir meslek hakkında ‘Aaa onlar çok sağlam para yiyor’ diye söylenti olmayacak, çünkü ‘para yeme’ ve ‘yedirme’ olmayacak...
Bir rüyam var, günün birinde büyük şehirlerdeki valiler daha yavaş konuşacak, söyledikleri kolayca anlaşılabilecek. Emniyet müdürleri bıyıksız da yakışıklı görünebilecek. 
Bir rüyam var, gün gelecek milli takımlar teknik direktörü İngilizce’yi düzgün bir şekilde konuşabilecek, kimse kimsenin bıyıklarına hallenmeyecek, rakip takımların teknik direktörlerine başka dilde hakaret anlamına gelen acayip Anadolu rock el kol hareketleri yapamayacak. 
Bir rüyam var, içinde nükleeer santral ve üçüncü köprü muhabbeti geçmeyen bir hükümet başa geçecek. 
Bir hayalim var, günün birinde nükleer enerjinin sağlıksız ve tehlikeli bir şey olduğu kabul edilecek... Bir hayalim var, günün birinde alternatif enerji kaynaklarımızı verimli bir şekilde kullanabileceğiz. Bir gün dostlarım, hiç kimse kıyafetinden dolayı eğitim hakkından olmayacak. Çünkü bir gün dostlarım, kıyafetle ideoloji olmayacağı, olan ideolojilerin de kıyafetle olmayacağı anlaşılacak. 
Bir hayalim var, tüm ülkede özgürce internete girebileceğiz. Bir rüyam var sevgili sevgililerim, gün gelecek kızlar teklif edecek (O kadar ciddi şey var, bu da benden olsun)... Bir hayalim var, gün gelecek yaratılış atlasına ait hiçbir harita bulunamayacak. Kimse fikrinden dolayı yasaklanamayacak... 
O gün gelecek dostlarım, rüyamda çok net gördüm, gün gelecek şarlatanların suratına milletçe güleceğiz. Bir hayalim var sevgili arkadaşlarım, günün birinde mahalle baskısı sadece bir gazete adı olacak. Görüyorum, bir gün maliye bakanının eşine yaptığı kur haberlerde yer bulamayacak. Günün birinde hastanelerimizde yoğun bakımda enfeksiyondan çocuklarımız ölmeyecek. Bir hayalim var, gün gelecek vatandaşlarımız arasında ‘Alkollüysen sakın üfleme’ muhabbeti yapılmayacak. 
Bir hayalim var sevgili dostlarım, milletçe bir arada İNSAN GİBİ yaşayacağız. Bir hayalim var, memleketimizin en kuzeyinden en güneyine her yerde halk mutlu olacak. Huzuru öteki dünyada bulabileceğine inanmayacak, çünkü rüyamda bu kısmı ısrarla bi kaç kez gördüm, çünkü yaşadığı ülke onun cenneti olacak. 
Bir hayalim var, gün gelecek ayaklar baş olacak, annemizle birlikte istediğimiz yere gidebileceğiz. 
Ne uyumuşum be!

Hiç yorum yok: