9 Aralık 2009 Çarşamba

İlgililere Duyurulur No: 2

Büyük olasılık kış ve bahar ayları boyunca en çok konuşulacak festival geliyor:
SONISPHERE!

Nedir bu Sonisphere'in olayı? Kısaca açıklayacak olursak Sonisphere gezici bir festival(uzun nasıl açıklanır ki bu?) Düzenlendiğinde, bir kaç ülkeye uğrayan bir festival.
Gelin bakalım resmi sitesine hangi şehirler varmış bu yıl(2010)...:
http://www.sonispherefestivals.com/

Yani Sonisphere Türkiye'de olacak. Tarihi de 25 - 27 Haziran 2010. Bu kesin. Peki o zaman, "Olacak da kim çalacak arkadaşım benim karşımda cın cın, onu söyle sen" diyenler için de iki link geliyor:

http://www.metallica.com/index.asp?item=602811
http://www.ironmaiden.com/index.php?categoryid=8&p2_articleid=1170

Hâl böyle. Sonishpere'e katılması kesinleşen 5 dev grup var yani: MetallicA, Iron Maiden, Rammstein, Anthrax, Slayer. İngiltere'de adı geçen Alice Cooper, The Cult, Iggy & Stooges ve MetallicA'nın sitesinde duyurulan Mostodon'u saymıyorum bile.
Metallica ve Mastodon kesin gibi sanırım.
Yalnız şöyle yaman çelişkilerimiz var. Özellikle Iron Maiden ve Rammstein için:
1. Iron Maiden eğer Sonisphere'in çoğu ayağında olacaksa MetallicA'nın sitesindeki duyuruda neden onların da adları geçmiyor? Acaba sadece İngiltere ayağında mı çıkacaklar? MetallicA üyelerinin, özellikle de Lars Ulrich'in(davul) Iron Maiden'a ne kadar büyük bir saygı duyduklarını söylemeye gerek yok sanırım. Eğer MetallicA'yla birlikte headliner olacak 2. grup Iron Maiden olsaydı mutlaka ama mutlaka yazarlardı oraya yani. O işte bir sakatlık var(Iron Maiden'da yani)
2. Bilenler bilir. Liseyi bitirdiğim sene(2003)(çok oldu evet) Ankara sallanıyordu. "The Cranberries'in ve Rammstein'ın da katılacağı dev festival Atatürk Orman Çiftliği'nde!!! Biletler Aslanın Ağzında ve Zürafaix'te!" söylentileriyle. Bilet satış noktaları abartı tabii ki ama konser mekanına kadar her şey aynen dediğim gibiydi. O senenin taa Şubat - Mart'ından başlayan bir söylenti vardı. Acayip heveslenmiştik, herkes pek bir umutluydu ama çok pis yalan olmuştu, biz de o sene H2000'e gidip Starsailor izlemiştik, ODTÜ'yle giden biz yeni yetmeler ilk gün konser alanına alınmayarak da leziz maceralar yaşamıştık. Neyse... Yani demem o ki en büyüğü 2003'te olmak üzere her sene bir Rammstein lafı atılır ortaya ve fos çıkar, bütün Rammsteincılar ana avrat dümdüz giderler sonra. Hiç öyle aman aman dinlemişliğim yoktur Rammstein ama sırf adamların o dolgun gitar tonlarını duymak ve "Sahnede ağızdan öpmeli sevişirler belki" diye görmek umuduyla mutlaka gidilir o konsere.

Böyleyken böyle işte... Yani demem o ki bunları duyurdum ilgilenenlere. İki grup da oldu gibi galiba... Ama resmen açıklanana kadar veya ben veya başka bir arkadaşım buraya sağlam bir yerlerden duyup "Ahanda şunlar şunlar kesin!!!" diye böğürene kadar fazla umutlanmayın.
O "Oldu gibi galiba" dediğim iki gruptan bile.

O değil de hayali bile manyaklaştırıyo lan adamı!

1 yorum:

elanor pinti dedi ki...

manyaklıktan öte çıldırdım galiba,salak salak gülüyorum sabahtan beri.asıl bu mübarek insanlar gelir de göremezsem çıldırırım ama.ama gelin lütfen.brus?