8 Nisan 2009 Çarşamba

IAMX - Kingdom Of Welcome Addiction

Sene boyunca beklediğimiz bazı albümler var. Bu senenin en büyük beklentisi kendi adıma Muse elbette ki. İkinci sırada da Iamx vardı. Sonunda bu zevke ulaştık, albüm üç gün önce leak oldu ve ben misafir ağırladığımdan ne blogla ilgilenebildim ne de albümü adam akıllı dinleyebildim, kısmet bu geceyeymiş.

Iamx'i nasıl bilirsin diyenleri şöyle almak isterim.
''İçine bol bol seks katılmış duygusal elektroclashle karışık alternative rock sınırlarında dolanan bir pop müzik yapıyor X beyler'' demişim 3 ay önce, ne de güzel demişim. Bugün elimizdeki materyal de farklı bir şey anlatmıyor elbette ki, sadece unun tuzun kıvamları bir miktar değişmiş. The Alternative'deki seks dışavurumculuğu yerini baya duygusal bir havaya bırakmış, This Will Make You Love Again'den sonraki en duygusal şarkılarını yazmış Chris.

Imogen Heap düetli My Secret Friend açık ara favorim ilk dinleyişte. Albümün en elektronik anlarından biri, tempoyla birlikte şarkının nasıl bittiğini anlamıyorsunuz. Hemen ardından gelen An I For An I ve I Am Terrified da diğer lokomotifler. Chris Sneaker Pimps dönemlerinden tad veriyor ağızlara sık sık bu parçalarda. Think Of England'ın Editors havası The Stupid, The Proud'da hemen kayboluyor, yerini intihar havasına bırakıyor adeta. Ağır oryantal sound'la başlayan You Can Be Happy, klasik Iamx ara şarkısı The Great Shipwreck Of Life ve albümün ismine sahip şarkısı Kingdom of Welcome Addiction bu albüm üzerine çok fazla emek verildiğini çok sağlam hissettiriyor.

The Alternative'i geçemese de Kingdom of Welcome Addiction Iamx diskografisinin çok şık bir parçası olarak kalacak şimdiden söyleyebilirim. 00'lı yılların başında dünya müziğinin geldiği en ileri nokta nedir diye sorsalar Origin of Symmetry ve OK Computer'ı gösterirdim, 00'lı yılların sonunda gelen Depeche Mode ve Iamx albümleri ise tercihimin yönünü değiştirmiş gibi duruyor. Muse'un da elektronik saflarda daha çok kendini göstermesi yolların hangi kapıya gittiğini gösteriyor gibi. Bu yıl başından beri dinlediğim 4 albüm de inanılmaz iyi, U2, Pete Doherty, DM ve Iamx. Bu hızla devam edersek, sürprizleri de hesaba katıp (daha Muse gelecek) 2009'u altın yıl olarak hatırlamamız çok olası. I love 2009.

1 yorum:

pospolen dedi ki...

seviyorum seni.