27 Ekim 2009 Salı

Takip Edilesi Bloglar

Başlığı ekşi'den çaldım evet. Gördüğünüz üzere sahalara geri dönme çabalarım var, dönüyorum da. Brett Anderson yazısını yeni milat olarak kabul edin lütfen. Gerçek ilk yazım buralarda paylaşan, içini döken, başarılı bloglar hakkında olsun. Spor hakkında Blog İdman Yurdu gibi bir güzellik halihazırda mevcut. 10 dakika kurcaladığınızda kendi ağız tadınıza göre spor bloglarını hemen seçip çıkarabiliyorsunuz. Müzik için de genelde takip eden insanlar nerelere direkt gideceklerini biliyorlar ama yine de tamamını kapsayan bir oluşum henüz mevcut değil.

Punkreas ve Reset Magazine bu blogun şöhretini aşan bloglar, duymadıysanız ilk olarak oralardan başlamanız salık verilir. Alçak Basınç ve Çekme Kaset de keza öyle, yazarlarını az çok tanıyorsunuzdur, girip bir bakın. Sağ köşede bahsedilmeden saksıda çiçekler gibi duran bazı bloglardan bahsetmek daha uygun durum için, buradan sesinizi duyurmak isterseniz mail atmanız halinde 1-2 sorti daha yaparız.

WingMan Türk internet aleminin ilk interaktif dergilerinden biri. Bildiğiniz üzere Beterpan'da ben de dahil olmak üzere internet dergisi yazmaya çalışan bir kadro var. İki dergi yeni bir ortam için elbette az ama başlangıç olarak çok şık duruyorlar, takip etmenizi öneririm. İçerik olarak Wingman adından da anlaşılacağı gibi bir erkek dergisi. Geniş yazar kadrosu ve her ay çıkan dergisiyle oldukça profesyoneller. Spordan politikaya geniş bir yelpazeleri var, müziğe de el atmış durumdalar. Beterpan'ı bilmeyenler için bir kez daha yazalım, daha underground, keyifli sanat yazıları arıyorsanız adresiniz olmaya adayız.

Seslersusmakİster
uzun zamandır devam eden bir blog. Aslında bu blogu oluştururken örnek aldığım blogtur kendisi, o yüzden ayrı bir yeri var gönlümde. Bu indie bloglar için de güzel bir yazısı var kendisinin, girip okumanızı tavsiye ederim. Strangelove gibi şükela grupları tanımanız açısından takip etmenize değer.
Kişisel blog kapsamında bizim kız Berraque'ın Zaman sinir bozucu bir şey. Ben de öyleyim.'i var. Bu blogdan daha fazla takip edeni olduğu için içerik yazmıyorum, pis şey. :P Jazz'ın Karalama Defteri' de yine içinde birbirinden güzel indie playlistler bulabileceğiniz, kişisel içerikli mis gibi bir blog, Keane hastası olduğunu hemen anlayacaksınız. :) Oh My Muse adından anlaşılacağı gibi Muse hastası bir kızın günlüğü, gelecek vaadeden güzel kişisel yazılar. Hayatın Nefesi'nde Pastel Zarlar'dan etkilenip blog yazmaya başlayan sevimli bir çiftimiz var, aşk üzerine güzel çeşitlemeler yapıyorlar, müzik, spor hakkında küçük küçük bahisleri de var, yakalayın. İstanbul'un Orta Yeri Sinema çoğunlukla film eleştirileri, zaman zaman müzik eleştirileri yapan başarılı bir blog, yine Avrupa Sineması sinemaseverlerin kaçırmaması gereken, her türlü etkileşimi, tekniği uzun uzadıya anlatan sinema bloglarından bir tanesi.

Bahsetmeye devam edeceğim muhtemelen sonraki yazılarda bloglardan. Bu arada Bonus Card BloggerV adında bir siteyle bloglara destek vermeye başlamış, hani niyetim davetiye istemek değildi bütün bunları yazarken ama gönderen birisi çıkarsa sevinirim. Birbirimizi desteklemek üzere... Bundan sonra tekrar yazıyorum.

7 yorum:

Çağdaş Yılmaz dedi ki...

tekrar yazmaya başladığın için çok sevindim... yazmak çok şeydir.. ayrıca istanbulunortayerisinema.com'u takip edilesi blog olarak gösterdiğin içinde ayrıca teşekkül ederim...

jazz dedi ki...

ben de takip edilesi bloglar lafını kendim buldum pek oricinıl diye seviniyordum ki öyle olmadı, gıcık oldum peh. neyse, teşekkürlerimi sunarım :)

darkness2 dedi ki...

www.sorbize.com - Takip Edilesi Bir Blog

berrak sular dedi ki...

iflah olmaz bir romantik blog için ise:

herkesinbircerenivar.blogspot.com

:)

sohbet odaları dedi ki...

Paylaşım için teşşekür ederiz

sohbet odaları dedi ki...

Takip edilesi bir blog

Adsız dedi ki...

Bu listede abdalyazilar.blogspot olmaması bu listenin eski olmasından kaynaklı bir durum olsa gerek :-)