29 Kasım 2008 Cumartesi

Rolling Stone 2008 Hot List

Cool'ların listesi olur da hot'ların olmaz mı?! Rolling Stone toplamış bunları da, kimisi rock'la ilgili kimisi değil. Rolling Stone Türkiye'nin bu listeleri birebir kopyalayıp yayınlamasına da bayılıyorum, sanki biz yapamıyoruz çevirilerini. Ha sen başka bi iş mi yapıosun oradan buradan toplayarak derseniz, bu zaten toplama, arşivleme, paylaşma amaçlı bir iş, profesyonel değil. Okuyucu yorumlarını, eleştirilerini ilk sayfadan küçük bi kutudan yayınlayıp listeleri, yazıları kendine aitmiş gibi sunmakla da profesyonel olunmuyor kanımca. Zaten kim profesyonel ki bu ülkede, profesyonel hırsızlarız hepimiz.

The 2008 Hot List

Hot Actor Robert Pattinson

Hot Band Everyone Wants to Be In MGMT

Hot Gossip Girl Leighton Meester

Hot Beatle Progeny Dhani Harrison

Hot Bombshell Odette Yustman

Hot Rock Gods in Training The Answer

Hot Production Duo S*A*M and Sluggo

Hot New Winona Ryders Olivia Thirlby, Emma Stone, Hannah Bailey, Ellen Page, Kat Dennings

Hot Cast Sean Penn and the Actors of Milk

Hot Rock Scene Laurel Canyon

Hot Movie Drama Where The Wild Things Are

Hot Biopic Notorious

Hot Male Mood Beta Macho

Hot Bedroom Trend Green Sex Toys

Hot Comeback Mickey Rourke

Hot International Crisis U.S. Stars Losing Gossip Battle to Shameless Brit Girls

Hot Job Denim Butler

Hot Multipurpose Drug Ambien

Hot Scene-Stealer Danny McBride of HBO's Eastbound and Down

Hot Sci-Fi Beyoncé Janelle Monáe

Hot "Safe" Drug 2C-B

Hot Sort-Of Sequel Russell Brand's Aldous Snow

Hot Rocker Job Bimbos Cantina

Hot Backlash Michael Cera, Funny or Die, Auto-Tune

Hot Cultural Barometer Drew Barrymore's Lusty Heart

Hot Porn Star Sasha Grey

Hot Creature Werewolf

Hot Geek Angst Watchmen Worry

Hot Folkie Bon Iver

Hot Box Death by Audio

Hot Revival Drum Circles

Hot Star Magnet Sam Spiegel

28 Kasım 2008 Cuma

Radiohead Live at The Astoria, London

Radiohead In Rainbows'la bu sene yıktı geçti adeta. Albümü internetten bedava download etme şansı tanımaları yılın bombasıydı. Onları yaptıkları bu radikal kararlardan tebrik etmiyor muyuz zaten.. Yine de eski albümlerin tadı bir başkadır özellikle The Bends'e bayılıyorum hala. O zamanlardan Astoria konserinin Dvda çekimi audio'sunu yayınlayalım, bir kez daha analım.. Before they were miserable...

Tracklist:
1. You
2. Bones
3. Ripcord
4. Black Star
5. Creep
6. The Bends
7. My Iron Lung
8. Prove Yourself
9. Maquiladora
10. Vegetable
11. Fake Plastic Trees
12. Just
13. Stop Whispering
14. Anyone Can Play Guitar
15. Street Spirit
16. Pop is Dead
17. Blow Out

1. bölüm / 2. bölüm
not: Download için çıkan yazıları yazıp enter'a basın, bir daha çıkan dosya yükle butonuna tıklayın, oldukça uğraştırıcı Badongo'da doğru butonları bulmak.

27 Kasım 2008 Perşembe

Lüks Müzik, Lüks Yabancılar


İyi müzik duymak ister misiniz? O zaman takip edin.. Çünkü burada ustalık kokan işler dönüyor. Joy Division'ın çocukları 2008'de yeni bir kapı açıyor ve eminim ki bir çok insan bu kapıdan içeri girip şükranlarını sunacaklar. Neden mi bahsediyorum; Nottingham'ın yeni medar-ı iftarı Luxury Stranger'dan.

Simon York Luxury Stranger grubunun beyni olarak tanıyacağımız ilk isim. Gitarları çalıp vokali yapan bu yetenekli adamın müzik sahnesine ilk adımı değil Luxury Stranger. Daha önce 10CC, Mansun gibi gruplarda da çalan York aktörlük işine bile bulaşmış bir isim. Kendi müzik altyapısından bahsederken Post Punk gruplarının karanlığını taşıdığının altını çizen York alternative ve elektronik müzikle de haşır neşir olduğunu söylemiş.

Grubu dinlemeye başladığınız andan itibaren etkileyen bu harika vokalin yardımcıları Chris Ruscoe ve Owen Walton. Myspace'lerinde ve LastFm'lerinde bir albüm çıkarabilecek kadar materyal bulunduran grubun albümünü sabırsızlıkla bekliyorum ve size de tavsiye ediyorum. Tadımlık olarak da Precious For Evermore şarkılarını koyuyorum. Completion ve Dirt de ayrı favorilerim bu arada. LastFm ve Myspace'lerinde daha fazla şarkıyı bedava indirme şansını ayrıca bulabilirsiniz.

Luxury Stranger Myspace
Luxury Stranger LastFm
Precious For Evermore indir

26 Kasım 2008 Çarşamba

Blur'den dönüş sinyali

The Verve'ün dönüşü bu senenin en güzel haberlerinden biriydi aslında. Richard Baba ekibini topladı, aşkını gürültüye dönüştürdü ve genç yaşlı herkesin takdirini topladı. Aynı şeyler bir büyük İngiliz grubu için daha geçerli olabilecek mi peki? Damon Albarn, Alex James ve Graham Coxon gibi yüksek egolu adamların grubu Blur 6 yıllık ayrılığa nokta koyup buluşabilecek mi? Damon Albarn'ın bu soruya yanıtı 'evet'. 2009 yılında stüdyoya girip provalara başlayacaklarını söyleyen Albarn, 'bir şeyler yapıp yapamayacağımızı görmek istedik hep beraber' demiş. Bu hep beraber tanımının içinde grubu Think Tank'ın kayıtlarında bırakan Graham Coxon da dahil. Allah tamamına erdirsin demekle beraber Ocak ayında Gorillaz'ın yeni albüm kayıtlarına başlayacak olan Damon Albarn'a da biraz soluklan yeğenim diye ekliyorum.

Shit List

Q Magazine de bu yılın kayda değer bulduğu 50 albümünü seçti. Britlerin Brit dolu listesi olacak tabii ki! Kendi listelerini Shit List diye adlandırmaları bi' garipmiş. Bu eskilerden bulduğum kapak da ayrı bi' olay, Kelly Jones'a baya kadın makyajı yapmışlar ahaha.

50 Dido - Safe Trip Home
49 Emmylou Harris - All I Intended To Be
48 Jenny Lewis - Acid Tongue
47 Randy Newman - Harps And Angels
46 The Verve - Forth
45 Jack Johnson Sleep Through Static
44 Black Kids - Partie Traumatic
43 Joan As Police Woman - To Survive
42 Liam Finn - I'll Be Lightning
41 Lindsey Buckingham - Gift Of Screws
40 My Morning Jacket - Evil Urges
39 Santogold - Santogold
38 John Mellencamp - Life Death Love & Freedom
37 Lykke Li - Youth Novels
36 R.E.M. - Accelerate
35 The Hold Steady - Stay Positive
34 Bon Iver - For Emma, Forever Ago
33 Hercules & Love Affair - Hercules & Love Affair
32 Oasis - Dig Out Your Soul
31 Black Mountain - In The Future
30 Portishead - Third
29 AC/DC - Black Ice
28 Paul Weller - Dreams
27 Neil Diamond - Home Before Dark
26 Conor Oberst - Conor Oberst
25 Metallica - Death Magnetic
24 The Last Shadow Puppets - The Age Of The Understatement
23 Beck - Modern Guilt
22 The Killers - Day & Age
21 Razorlight - Slipway Fires
20 The Gaslight Anthem - The '59 Sound
19 Goldfrapp - Seventh Tree
18 British Sea Power - Do You Like Rock Music?
17 Adele - 19
16 Hot Chip - Made In The Dark
15 Lil Wayne - Tha Carter III
14 Kaiser Chiefs - Off With Their Heads
13 MGMT - Oracular Spectacular
12 Keane - Perfect Symmetry
11 Sigur Rós - Med sud i eyrum vid spilum endalaust
10 Nick Cave & The Bad Seeds - Dig!!! Lazarus Dig!!!
09 The Raconteurs - Consolers Of The Lonely
08 Elbow - The Seldom Seen Kid
07 TV On The Radio - Dear Science
06 Duffy - Rockferry
05 Glasvegas - Glasvegas
04 Vampire Weekend - Vampire Weekend
03 Coldplay - Viva La Vida Or Death And All His Friends
02 Fleet Foxes - Fleet Foxes
01 Kings Of Leon - Only By The Night

25 Kasım 2008 Salı

Iamx - Think Of England

Chris Corner'ı hala tanımayanınız var mı? Hayır, hayır Chris Cornell değil. Emral gibi taklidi falan da değil dalga geçmeyin. Hatta aralarında en küçük bir bağlantı bile yok, Cornell'ın yaptığı müzik hamburgerse Corner'ınki noodle tadında. (Bu aralar her gün Çin yemeği yememin bu benzetmeyle hiç bir alakası bulunmamaktadır, kendimi tenzih ederim.)

İçine bol bol seks katılmış duygusal elektroclashle karışık alternative rock sınırlarında dolanan bir pop müzik yapıyor X beyler. Kah kendinizi Editors dinliyor gibi hissedip bir anda Robots In Disguise'un eğlenceli ritmlerinde bulabiliyorsunuz, kah elektronik yaratıcılığın sınırları Muse'a kadar dayandığında zevkten geberiyorsunuz. Bu yüzden kuru kuru bir hamburger tadı hiç bir zaman almıyorsunuz Iamx müziğinden, Chris Cornell'ı tenzih ederim tekrar.

Sneaker Pimps'le başlayan müzik yolculuğunu kendi sularında yüzerek devam ettiren X kişisi Türkiye'ye de uğramıştı geçen senelerde. Konserinde yaşanan küçük bir tatsızlık (onun için çok özel bir şapkanın izleyicinin içindeki bir kaç kendini bilmez tarafından çalınması) onu çok kızdırsa da Türk fanlarını çok sevdiğini kendi 'podomatic'inde bile yazdığını biliyorum. Bu yüzden onu bu sınırlarda tekrar görmek çok düşük bir ihtimal değil. Şu an Avrupa turnesinde olsa da listede şu an bir Türkiye çıkarması görünmüyor. Yeni albümden sonra umarım buraları da es geçmez diyorum.

Yeni albüm demişken son olarak yayınladığı Live In Warsaw konser albümünden sonra ilk sesleri duyurmaya başladı X bey. Sitesinden bedava olarak indirilebilen Think Of England ilk iki stüdyo albümünün aksine rock sularında yüzüyor. Daha fazla kişinin haberi olsun, bu güzel müzikten mahrum kalmasınlar diye buyrun Think Of England, dinleyin ve karar verin.

indir

23 Kasım 2008 Pazar

Coldplay - Prospekt's March

Viva la Vida or Death and All His Friends doğurdu! Bildiğiniz gibi Chris Martin Viva La Vida için kaydettikleri şarkıların iyi bir sayıya ulaştığını ve onları yayınlamak istediklerini Viva La Vida çıkınca duyurmuş ve bizi heyecanlandırmıştı. Gerçek albüm bu kadar sıradanken b-side'ları için niye bu kadar heyecanlandın demeyin; bugüne kadar duyduğum en güzel Coldplay şarkılarının çoğu b-side'lardan gelmiştir; Such A Rush, See You Soon, For You, Careful Where You Stand, Hunting High And Low, I Bloom Blaum (hatta Life Is For Living'i de saymak istiyorum) liste uzar gider..

Amerikanların Coldplay'i çok yürekten sevdiğini biliyoruz. U2'dan sonra Brit bir grubun Amerika'da bu kadar sevilmesi elbette onları değiştirecekti. Jay-Z ile düet yapacaklar, piyasaya oynamak için albüm ruhunu iplemeyip Clocks gibi büyük hitler yaratmaya uğraşacaklar, Hollywood yıldızlarına gönüllerini kaptıracaklar, müzik dergilerinin eleştirilerinden aşağı düşmemek için deli gibi korkacaklardı. Bunlar 6 yıldır hepimizin izlediği ama ses çıkaramadığı şeyler.

Peki neden ses çıkarmıyoruz, bir Parachutes'un 40 yıllık hatırı mı var?

Gerçekten var sanırım. Bugün bu yazıyı yazarken bu albümü Viva La Vida kadar eleştirmeyeceksem Parachutes'un hatrınadır. Ne alaka diyeceksiniz, aslında albümü dinleyenlerin demeyeceğini tahmin ediyorum. Viva La Vida'dan A Rush Of Blood To The Head'den ne fazlası var bu uyduruk b-side toplamasının hemen söyleyim; Prospekt's March/Poppyfields ve Now My Feet Won't Touch the Ground. Parachutes'ta olsa sırıtmayacak bu iki şarkı Jay-Z featuring yapılmış bir Lost rezilliğinin, albüm doldurmak için konulmuş Osaka Sun remixinin bütün ayıbını örtüyor benim için.

Albümün geri kalanı mı? Biraz Life In Technicolor II, gerisi karavana. Karavanalara kızasım bile gelmiyor, Prospekt's March/Poppyfields sağolsun. Ne kadar büyülü bir şarkı olduğunu içime girip çıkan ağrılardan ölçebiliyorum sadece.. Arkasından Spies dinlenmez mi, nasıl da dinlenir... İyi dinlemeler.

Blender - 2008'in en iyi 33 albümü

Yıl sonu yaklaşırken senenin en iyilerinin listeleri yapılmaya başlandı yine. Her dergi kendi kriterlerine göre sıralasa da bazı isimler her listede üst sırada olmayı başarıyor. Hot Chip, Vampire Weekend ve of Montreal her türden genre'in sevenlerinin takdirini kazandılar bu sene. Görünüşe göre Blender Dergisi de bu gruplardan takdirini eksik etmemiş, 2008'in en iyi albüm listesi sıralamasında kendi tarzlarına en yakın olan Lil Wayne birinciliği kapsa da iyi bir liste yaptıklarını söylemek mümkün. Anlamadığım tek şey Kate Perry'nin orada ne aradığı, bir de neden 33?!

33 Hayes Carll - Trouble In Mind
32 Taylor Swift - Fearless
31 Nick Cave And The Bad Seeds - Dig, Lazarus, Dig!!!
30 Young Jeezy - The Recession
29 Raphael Saadiq - The Way I See It
28 Stephen Malkmus And The Jicks - Real Emotional Trash
27 Mariah Carey - E=MC²
26 Usher - Here I Stand
25 Santogold - Santogold
24 The Roots - Rising Down
23 The Cool Kids - The Bake Sale
22 Coldplay - Viva La Vida
21 Erykah Badu - New Amerykah: Pt. One (4th World War)
20 Wale - The Mixtape About Nothing
19 Katy Perry - One Of The Boys
18 Ponytail - Ice Cream Spiritual
17 Conor Oberst - Conor Oberst
16 Be Your Own Pet - Get Awkward
15 Bon Iver - For Emma, Forever Ago
14 Jenny Lewis - Acid Tongue
13 Al Green - Lay It Down
12 My Morning Jacket - Evil Urges
11 Death Cab For Cutie - Narrow Stairs
10 Fall Out Boy - Folie A Deux
09 Vampire Weekend - Vampire Weekend
08 Randy Newman - Harps and Angels
07 of Montreal - Skeletal Lamping
06 Robyn - Robyn
05 Hot Chip - Made In The Dark
04 Metallica - Death Magnetic
03 TV On The Radio - Dear Science
02 Girl Talk - Feed The Animals
01 Lil' Wayne - Tha Carter III

22 Kasım 2008 Cumartesi

21 Kasım 2008 Cuma

Joy Division Live At The Factory, Manchester, 1979

24 Hour Party People'ı izleyip oldukça etkilendim geçen günlerde. Hatta izledikten sonra direkt Joy Division hakkında Control isimli bir film daha olduğunu öğrenip gaza geldim ama bilindik uyuşukluğum yüzünden indirip de izleyemedim henüz. Zaten vize dönemi öncesinde şu an elimde 5 tane merak edip aldığım, indirdiğim film var ve ben biliyorum ki ders çalışmamak için onları kullanacağım bu haftasonu, insanın kendini tanıması kötü bir şey.

Joy Division gerçekten Tony Wilson'un yardımları sağolsun (hepimizin teşekkür etmesi lazım aslında) rock müziğin yolunu değiştirmiş bir grup. Factory Records bir yana Hacienda ve Factory gibi efsane kulüplerin adının hala anılmasını sağlamak büyük bir iş ta o zamandan. Ian Curtis 30 yıl öncesinden bugün hala Interpol gibi büyük grupların vokallerine yol gösteriyor mezarından, içi rahattır umarım. Bize de o günden kalan kayıtları dinlemek düşüyor, pek iyi kalite olmasa da.. Efsane Factory'den bir Joy Division konseri gelsin o zaman.

Tracklist:
01. Dead Souls
02. The Only Mistake
03. Insight
04. Candidate
05. Wilderness
06. She's Lost Control
07. Shadowplay
08. Disorder
09. Interzone
10. Atrocity Exhibition
11. Novelty
12. Transmission

indir

20 Kasım 2008 Perşembe

..5..


get lost.

Stereogum - RAC Vol. 1

Değirmenin dönmesini sağlayan kaynaklardan biri Stereogum'ın mükemmel sitesi. Gerek yorumları olsun, gerek haberleri olsun bloga bir şeyler eklerken yararlandığım şeyler. Kendi yaptıkları remixler ve stream yayınlar da oldukça yararlı oluyor bazen. Bu da kendi yaptıkları remixlerin toplaması bir albüm olmuş. Oldukça başarılı.

1. Bloc Party - Helicopter (Intro)

2. Bloc Party - Hunting For Witches (RAC Mix) (extended)
3. Au Revoir Simone - Sad Song (RAC Mix)
4. Tokyo Police Club - Nature Of The Experiment (RAC Mix)
5. Ra Ra Riot - Manner To Act (RAC Mix)
6. Robbers On High Street - Across Your Knee (RAC Mix)
7. You Say Party! We Say Die! - Like I Give A Care (RAC Mix)
8. Femme Generation - Orlando Boom (RAC Mix)
9. Chromeo - Fancy Footwork (RAC Mix)

19 Kasım 2008 Çarşamba

Doyumluk değil tadımlık

Franz Ferdinand tadımlık devam ediyor. Daha önce sitelerinde yayınladıkları Lucid Dreams'den sonra albümlerinin adının Tonight: Franz Ferdinand olacağını açıklayan grup çıkış tarihini 27 Ocak 2009 olarak belirledi. Arayı soğutmak istemeyen grup dün akşam BBC Radio 1'da Udysses'in debut'sunu yaparak Myspace'ine koydu. Albümün elektronik ağırlıklı olduğu duyulsa da Udysses eski Franz şarkılarına yakın bir tonda tınlıyor. Stevie Wonder’ın Superstition'ının riff'ini andırdığı konuşulan bu şarkıyı Myspace'lerde aramanıza gönlüm elvermedi.

Franz Ferdinand - Ulysses

18 Kasım 2008 Salı

Bir Demet Akustik

Akustik kayıt dinlemek büyük zevktir. Özellikle BBC radyoları akustik seven kitle için çağırdığı sanatçılarla ve yaptığı kaliteli kayıtlarla güzel bir nimettir. Kendi adıma söyleyim yeni bir akustik albüm bulduğumda çocuklar gibi seviniyorum. Geçenlerde bulduğum bir podcastte çoğunu bildiğimiz şarkıların değişik akustik kayıtlarını buldum, bugün de audacity sağolsun onları tek tek ayırdım birbirlerinden. Bunlar ilk grup olmak üzere bir grup şarkı daha yayınlayacağım daha sonra. Şimdilik iyi dinlemeler.

1- Archive - Fuck U
2- Coldplay - Clocks
3- Depeche Mode - Shake The Disease
4- Editors - An End Has A Start
5- Goldfrapp - It's Not Over Yet
6- HIM - The Sacrament
7- Hard-Fi - Tide Up Too Tight
8- Honey Ryder - Fly Away
9- Iamx - President
10- James - Laid
11- The Killers - Mr. Brightside
12- Gary Jules - Mad World
13- Muse - Sing For Absolution
14- Nine Inch Nails with Peter Murphy - Hurt
15- Placebo - Every You Every Me
16- The Ting Tings - Great DJ
17- Automatic Baby - One

İndir (şifre: pastelzarlar)

2008'in en 'cool' müzisyenleri

Nme'nin seçimleri ve okuyucuların oylamalarıyla 2008'in en cool insanları seçilmekte bugünlerde. Nme'nin kendi seçtiği sıralamayı çok zottirik buldum, okuyucu dersini vermiş. Durumlar şöyle:

NME seçimleri:

1- Alice Glass - Crystal Castles
2 - Jay Z
3- Andrew Van Wyngarden - MGMT
4- Alex Turner
5- Samuel Dust - Late Of The Pier
6- Ladyhawke
7- Caleb Followill - Kings Of Leon
8- MIA
9- Liam Gallagher
10- Caroline McKay - Glasvegas

Okuyucu seçimleri:

1- Nicky Wire
2- Alex Turner (Sübyanı küçük yaşta cool yaptılar)
3- Caleb Followill
4- Noel Gallagher
5- Julian Casablancas (Hala ne arıyosa bu listelerde)
6- Noel Fielding
7- Liam Gallagher (Abisine geçildiğini duysa yoldan 3 kişi çevirip dövebilir)
8- Carl Barat
9- Andrew Van Wyngarden - MGMT
10- Matt Bellamy (Gönüllerin birincisi, benden birincilik telini alır.)

17 Kasım 2008 Pazartesi

Adam olacak çocuk


16 Kasım 2008 Pazar

Ben içeri düştüğümden beri..



Ben iceri düştüğümden beri güneşin etrafında on kere döndü dünya.
Ona sorarsanız : "Lafı bile edilmez, mikroskobik bir zaman."
Bana sorarsanız : "On senesi ömrümün."
Bir kurşun kalemim vardı ben içeri düştüğüm sene.
Bir haftada yaza yaza tükeniverdi.
Ona sorarsanız: "Bütün bir hayat."
Bana sorarsanız : "Adam sen de, bir iki hafta."

Katillikten yatan Osman,
Ben içeri düştüğümden beri,
Yedi buçuğu doldurup çıktı,
Dolaştı dışarlarda bir vakit,
Sonra kaçakçılıktan tekrar düştü içeri,
Altı ayı doldurup çıktı tekrar,
Dün mektup geldi, evlenmiş,
Bir çocuğu doğacakmış baharda.

Şimdi on yaşına bastı,
Ben içeri düştüğüm sene, ana rahmine düşen çocuklar.
Ve o yılın titrek, ince, uzun bacaklı tayları,
Rahat, geniş sağrılı birer kısrak oldular çoktan.

Fakat zeytin fidanları hala fidan, hala çocuktur.

Yeni meydanlar açılmış uzaktaki şehrimde ben içeri düştüğümden beri.
Ve bizim hane halkı bilmediğim bir sokakta görmediğim bir evde oturuyor.

Pamuk gibiydi, bembeyazdı ekmek
Ben içeri düştüğüm sene.
Sonra vesikaya bindi,
Bizim burda,içerde, birbirini vurdu millet
Yumruk kadar, simsiyah bir tayın için.
Şimdi serbestledi yine,
Fakat esmer ve tatsız.

Ben içeri düştüğüm sene ikincisi başlamamıştı henüz.
Daşav kampında fırınlar yakılmamış,
Atom bombası atılmamıştı Hiroşima'ya.
Bogazlanan bir cocugun kanı gibi aktı zaman.
sonra kapandı resmen o fasıl,
Şimdi üçüncüden bahsediyor amerikan doları.

Fakat gün ışıdı her şeye rağmen ben içeri düştüğümden beri.
Ve "Karanlığın kenarından onlar ağır ellerini kaldırımlara basıp doğruldular" yarı yarıya...

Ben içeri düştüğümden beri güneşin etrafında on kere döndü dünya.
Ve aynı ihtirasla tekrar ediyorum yine,
Ben içeri düştüğüm sene onlar için yazdığımı :
"Onlar ki toprakta karınca, suda balık, havada kuş kadar çokturlar,
Korkak,cesur, cahil, hâkim ve çocukturlar,

Ve kahreden yaratan ki onlardır, şarkılarımda yalnız onların maceraları vardır."

Ve gayrısı, mesela benim on sene yatmam, lâfü güzaf.

Nazım Hikmet Ran

15 Kasım 2008 Cumartesi

O da nesi!


www.Tu.tv
Aceto Balsamico en sevdiğim blog diyebilirim. Müzik ve futbol bi çok insan için bir arada pek bişey ifade etmese de özellikle Habertürk'ün futbol yayınlarında arka planda verdiği sağlam müzikler keyfi ikiye çarpıyor. Habertürk ayrıca bu ara Futbol Blog olsun, Harun Tekin ve Pelin Batu'lu tartışma programı olsun gayet keyifli programlar hazırlıyor, tavsiye ederim. Ayrıca futbol - müzik birlikteliği hakkında Barselona teknik direktörü Guardiola'nın futbolcularına maçlardan önce otobüste Coldplay dinletip motive ettiğini söyleyeyim.

Bloga ilk defa futbol hakkında girdiğim bu video ise Aceto'nun blogundan alınma bir frikik videosu. Vuruş da çok güzel de o nasıl bi pastır be kardeşim! Şiir gibi adeta! Hedefimizden sapmadığımız sürece böyle şeylere yerimiz var sanırım. Yazıyı bitirip bi daha izleyim şu golü be!

Gelmiş Geçmiş En İyi Sesler!

Rolling Stones her zamanki gibi kıçından bir liste yapmış. Christina Aguilera'nın Tom Waits'i geçtiği, Micheal Jackson'un 25., Björk'ün 60. sırada olduğu bir liste; ne kadar iplersiniz bilmem!

100 Mary J. Blige
99 Steven Tyler
98 Stevie Nicks
97 Joe Cocker
96 B.B. King
95 Patti LaBelle
94 Karen Carpenter
93 Annie Lennox
92 Morrissey
91 Levon Helm
90 The Everly Brothers
89 Solomon Burke
88 Willie Nelson
87 Don Henley
86 Art Garfunkel
85 Sam Moore
84 Darlene Love
83 Patti Smith
82 Tom Waits
81 John Lee Hooker
80 Frankie Valli
79 Mariah Carey
78 Sly Stone
77 Merle Haggard
76 Steve Perry
75 Iggy Pop
74 James Taylor
73 Dolly Parton
72 John Fogerty
71 Toots Hibbert
70 Gregg Allman
69 Ronnie Spector
68 Wilson Pickett
67 Jerry Lee Lewis
66 Thom Yorke
65 David Ruffin
64 Axl Rose
63 Dion
62 Lou Reed
61 Roger Daltrey
60 Björk
59 Rod Stewart
58 Christina Aguilera
57 Eric Bourdon
56 Mavis Staples
55 Paul Rodgers
54 Luther Vandross
53 Muddy Waters
52 Brian Wilson
51 Gladys Knight
50 Bonnie Raitt
49 Donny Hathaway
48 Buddy Holly
47 Jim Morrison
46 Patsy Cline
45 Kurt Cobain
44 Bobby "Blue" Bland
43 George Jones
42 Joni Mitchell
41 Chuck Berry
40 Curtis Mayfield
39 Jeff Buckley
38 Elton John
37 Neil Young
36 Bruce Springsteen
35 Dusty Sprinfield
34 Whitney Houston
33 Steve Winwood
32 Bono
31 Howlin' Wolf
30 Prince
29 Nina Simone
28 Janis Joplin
27 Hank Williams
26 Jackie Wilson
25 Michael Jackson
24 Van Morrison
23 David Bowie
22 Etta James
21 Johnny Cash
20 Smokey Robinson
19 Bob Marley
18 Freddie Mercury
17 Tina Turner
16 Mick Jagger
15 Robert Plant
14 Al Green
13 Roy Orbison
12 Little Richard
11 Paul McCartney
10 James Brown
09 Stevie Wonder
08 Otis Redding
07 Bob Dylan
06 Marvin Gaye
05 John Lennon
04 Sam Cooke
03 Elvis Presley
02 Ray Charles
01 Aretha Franklin

Angels

Bu yeni bir seri olacak sanırım. Sabah şekerleri miadını doldurdu, sırada melekler var. Alessandra Ambrosio gibi Tanrı'nın yeryüzündeki kanıtlarından biriyle başlamak da iyi bir seçim oldu sanırım.

12 Kasım 2008 Çarşamba

Thom Yorke'dan inciler

Radiohead severim. Seveni de severim. Thom Yorke'u da severim. Bütün dünyaya baş tutan bu küçük adamın yaşantısını içimizde çokça hissettik sanırım, hüznüyle mutluluğuyla şarkılarında. Peki ya görüşleri.. Oasis hakkında ne düşünür, fanlarını sever mi, şarkıları hakkında ne hisseder, headline'ları şöyle bi derleyelim ne dersiniz.

"Paranoid Android'in videosu MTV tarafından sansürlendi. Çizgi bölümden göğüs uçlarını çıkarttılar, ama adamın kollarını ve bacaklarını kestiği sahnelerle sorunları olmadı.''

''Herkesi gerçekten sevmeden arkadaş olamazsınız. Of tamam, durumum kötü, değil mi?"

"Eğlendirilmek istiyorsanız gidin ve Hanson izleyin"

"Bu arz talep meselesi. Bu 'Tamam, benden istedikleri bu, benden duymak istedikleri bu. Öyleyse buna devam edeceğim, çünkü bu harika... ve beni sevecekler' gibi. Birden insanlar size para da vermeye başlıyorlar. O zaman paranız da oluyor ve bu hayata alışıyorsunuz. Ve artık risk almak da istemiyorsunuz çünkü sizi hayalarınızdan yakalamış durumdalar, ve bugüne kadar aldığınız şeylerden, ya da bağlandığınız şeylerden. Ve bütün parayı harcamaya başlıyorsunuz... Bu sizi nasıl ele geçirdikleri!"

"Bir grupta olmak seni çocuğa çevirir ve orada tutar."

"Grammy ödüllerinde çalmamızı istemediler çünkü ratingleri yükselteceğimizi düşünmediler. Çok mutluyuz adamım..."

"Exit Music her notası beni mutlu eden ilk kayıdımızdı."

"Amerika hakkında en çok hatırladığım şey aptalca olmasıydı. Orada olmak zaman zaman rahatlatıcı oluyor."

[Oasis hakkında]
"Onlar şaka, değil mi? Orta sınıf insanlar aptal gibi davranan, ilkelce müzik yazan bir grup adamı deli gibi alkışlıyorlar. Diyorlar ki 'of çok dürüst!''

[Just hakkında]
"Şarkıda benim ve Jonny'nin arasında kim daha fazla akor basacak diye yarış var."

"Bilgisayarların dünyayı ele geçirmesinden korkmuyorum. İki tane çakarım onlara"

[ünlü olmak hakkında]
"İngiltere'deniz ve İngilizler bizden etkilenmiyorlar. Otomatik olarak kıçları kalkık olduğundan başarınız ne derece olursa olsun siz.. siz çalmış çırpmışsınızdır. Ya da çok boktansınızdır her neyse. Amerikan ünlülerinin daha iyi tabaklarda yemesi bizi etkiliyor. Onlar dokunulmaz. Salakça''

"Kız arkadaşım şu sözleri not defterine yazmış: 'Hayatta düzenli olun ki işinizde özgür ve yaratıcı olun.' Kafayı yediğinizde ya da kendinizi duygusal olarak mahvettiğinizde ya da kendinizi yaktığınızda bütün bunların hiç bir anlamı kalmıyor diye düşünüyorum."

"Biz ve sert uyuşturucular? Çok korkunç olurdu. Sonunda Bryan Adams gibi şeyler çalardık."

"Kendim gibi söylememeye çok uzun zaman harcadım. Karma Police'de Paranoid Android'de ve Climbinb up the Walls'daki kişiler tamamen farklı kimlikler. Bence Lucky sözleriyle ve söylenişiyle çok pozitif, çok heyecan verici. No Suprises birlikteliği tutmak için çok çaba harcayan ama tutamayan birisi. Electioneering vaaz veren bir adamın bir dolu mikrofon önünde rant sağlaması."

"Bir pazartesi gecesi Oxford'da bir kulüpte çok sarhoş olabilirim ve bir adam sana doğru gelip içki ısmarlar ve son albümün hayatını değiştirdiğini söyler. Bu bana bir şeyler ifade ediyor."

[OK Computer'ın sözleri]
"Odada gizli kamera var ve içeri giren karakteri izliyor gibi - her şarkı için değişik bir karakter. Kamera tam ben değilim. Tarafsız, duygusuz, gerçekten hiç duygusuz biri. Aslında tam tersi."

[OK Computer hakkında]
"İnsanların sound'u tarif ettiği şekle bayıldım. No Surprises ve Airbag'in başlangıcında Ed'in gitarı gibi. Birinde bir çocuk oyuncağı gibi, diğerinde araba kazası gibi. Bunların üzerinde duran insanlar için bu gerçekten kahrolası (ahaha ben de fucking'i kahrolası yaptım) vurucu."

[Spice Girls hakkında]
"Onlara kim soft porn dediyse katılıyorum. Hristiyanlık düşmanları. Bunun bir parçası olmak istemiyorum, eğer çocuklarım olsaydı onların da bu işin bir parçası olmasını istemezdim. Üzerinde herhangi bir Spice Girls saçmalığı bulunan bir şey olmayan bir adada yaşamak istiyorum."

[Resmi olmayan Radiohead siteleri hakkında]
"Onlar benim için şarkı sözü yazıyor gibiler; kafam bir fikre takılırsa açıyorum ve onları okuyorum."

"İnsanlar bazı şeyleri çok büyüttüğümüzü söylüyorlar ama bir yere ulaşabilmek için bunu yapmak zorundasınız."

[Pablo Honey hakkında]
"İlk gelen tepkiler çok kafası karışıktı. İnsanlar, 'Evet, bunda bir şeyler var' ama bulması zor' gibiydi. Ve ilk albümde Creep bir stüdyonun nelere kadir olduğunu gördüğümüz şarkılardandı - ona ulaşmak, kurmak ve yaşıyor gibi hale getirmek için çok yolun var."

"Bir zavallı olmak çok kolay. Mutlu olmak zor - ama iyidir."

10 Kasım 2008 Pazartesi

Oops!

Kızgınlığınızı anlıyorum, tembelliğimi bağışlayın. Birisi benim çayıma isteksizlik tozu falan koymuş olmalı, pek içimden gelmiyor bişeyler eklemek. İyi olunca haberiniz olur, belki de olmuşumdur.

2 Kasım 2008 Pazar

Muse Official Tribute Band Türkiye Turnesi

Nefis bi haber dimi. Kesinlikle! Evimize Matt Bellamy gelmiyo ama ayağımıza Muse'un official tribute grubu Muscle Museum geliyor. Gitmeyeni dövüyolarmış, 2 kere giderim diyorum ben hadi hayırlısı.