29 Eylül 2008 Pazartesi

Şeker gibi

3-4 gün yokum. Herkese iyi bayramlar.

Bir dürümüm var

Kaan Sezyum nefis bir yazı yazmış. Hep müzik paylaşmayacağız değil mi? Buyrun.

Bir rüyam var sevgili kardeşlerim. Bir gün genç kızlar ve genç erkekler el ele yeşillikler içinde bir arada koşabilecek. Bir rüyam var. Günün birinde sokaklarda arabalar olmadan yürüyebileceğiz, trafik çekmeyeceğiz, gitmek istediğimiz her yere en fazla 30 dakikada ulaşabileceğiz. 
Bir rüyam var, toplu ulaşım bir sorun değil, bir kültür olacak. Bir rüyam var, kıyılarımız doldurulmayacak, ormanlarımız yakılmayacak, yakılan alanlara oteller yapılamayacak. Bir rüyam var, o otelleri yapanlara çevreye hizmetlerinden dolayı plaket verilmeyecek, aksine cezalandırılacak... Bir rüyam var sevgili dostlarım, bir gün üniversitelerimiz eğitim mabedi 
haline gelecek. 
Bir rüyam var, günün birinde her yerdeki cami sayısı kadar hastanemiz, okulumuz ve çocuk parklarımız olacak, çocuklarımız neşe içinde oynayabilecek. Bir rüyam var sevgili halkım, günün birinde başbakanımız kibar olacak, kendini sıradan bir vatandaş gibi görmeyip makamına, adabına uygun bir şekilde halkına hizmet edecek. Bir rüyam var, bir gün belki de halkımız devlete değil, devlet halka hizmet edecek. Halk herkesten üstün olacak... 
Bir rüyam var, günün birinde mafya liderleri kalmayacak, kalanlar ise hapishanelerde krallar gibi yaşamayacak... Bir rüyam var, bir gün gelecek, kanunlar her vatandaş için eşit çalışacak, kimse kanun önünde daha eşit olamayacak... Bir rüyam var, günün birinde yolsuzlukla suçlanan yöneticiler, yalanları ortaya çıktığında pişmiş kelle gibi sırıtıp duramayacak. Bir rüyam var, bir gün hiçkimse “Sen benim kim olduğumu biliyor musun?” diyemeyecek... Bir rüyam var, kim olursa olsun, halkıyla aynı trafiğe girecek, hiçbir yönetici tebasından ya da halkından korkmayacak. 
Bir rüyam var, gün gelecek sokaklarda dolaşırken kimse kimlik sormayacak, polisten çekinmeyecek. Bir rüyam var, bir gün 1 Mayıs tüm yurtta resmi tatil olacak, çalışma bayramı şen şakrak kutlanacak. Göstericilere kimse gaz bombası atmayacak, zaten çatışma da olmayacak... Bir rüyam var, bir gün herkes hak ettiği cezayı alacak. Bir rüyam var, evet, zenginin parasıyla yukarılara daha yakın olamadığı, en güzel yerleri kapmadığı eşitlik dolu bir gün gelecek. 
Bir rüyam var, ülkemde bilim adına güzel şeyler olacak, gördüm. Bilim insanlarımız kendilerine ayrılan bütçelerle dünya çapında başarılara imza atacak... Bir rüyam var, günün birinde devlet ne olursa olsun sanatçıların yanında duracak, tarafsız ve yenilikçi olacak, sanatçılarımız sokakta yürürken saygıyla karşılanacak... Bir rüyam var, günün birinde hiçbir meslek hakkında ‘Aaa onlar çok sağlam para yiyor’ diye söylenti olmayacak, çünkü ‘para yeme’ ve ‘yedirme’ olmayacak...
Bir rüyam var, günün birinde büyük şehirlerdeki valiler daha yavaş konuşacak, söyledikleri kolayca anlaşılabilecek. Emniyet müdürleri bıyıksız da yakışıklı görünebilecek. 
Bir rüyam var, gün gelecek milli takımlar teknik direktörü İngilizce’yi düzgün bir şekilde konuşabilecek, kimse kimsenin bıyıklarına hallenmeyecek, rakip takımların teknik direktörlerine başka dilde hakaret anlamına gelen acayip Anadolu rock el kol hareketleri yapamayacak. 
Bir rüyam var, içinde nükleeer santral ve üçüncü köprü muhabbeti geçmeyen bir hükümet başa geçecek. 
Bir hayalim var, günün birinde nükleer enerjinin sağlıksız ve tehlikeli bir şey olduğu kabul edilecek... Bir hayalim var, günün birinde alternatif enerji kaynaklarımızı verimli bir şekilde kullanabileceğiz. Bir gün dostlarım, hiç kimse kıyafetinden dolayı eğitim hakkından olmayacak. Çünkü bir gün dostlarım, kıyafetle ideoloji olmayacağı, olan ideolojilerin de kıyafetle olmayacağı anlaşılacak. 
Bir hayalim var, tüm ülkede özgürce internete girebileceğiz. Bir rüyam var sevgili sevgililerim, gün gelecek kızlar teklif edecek (O kadar ciddi şey var, bu da benden olsun)... Bir hayalim var, gün gelecek yaratılış atlasına ait hiçbir harita bulunamayacak. Kimse fikrinden dolayı yasaklanamayacak... 
O gün gelecek dostlarım, rüyamda çok net gördüm, gün gelecek şarlatanların suratına milletçe güleceğiz. Bir hayalim var sevgili arkadaşlarım, günün birinde mahalle baskısı sadece bir gazete adı olacak. Görüyorum, bir gün maliye bakanının eşine yaptığı kur haberlerde yer bulamayacak. Günün birinde hastanelerimizde yoğun bakımda enfeksiyondan çocuklarımız ölmeyecek. Bir hayalim var, gün gelecek vatandaşlarımız arasında ‘Alkollüysen sakın üfleme’ muhabbeti yapılmayacak. 
Bir hayalim var sevgili dostlarım, milletçe bir arada İNSAN GİBİ yaşayacağız. Bir hayalim var, memleketimizin en kuzeyinden en güneyine her yerde halk mutlu olacak. Huzuru öteki dünyada bulabileceğine inanmayacak, çünkü rüyamda bu kısmı ısrarla bi kaç kez gördüm, çünkü yaşadığı ülke onun cenneti olacak. 
Bir hayalim var, gün gelecek ayaklar baş olacak, annemizle birlikte istediğimiz yere gidebileceğiz. 
Ne uyumuşum be!

27 Eylül 2008 Cumartesi

Coldplay - Lost (Video)

25 Eylül 2008 Perşembe

WSUN's 97x Green Room Acoustic Sessions: Volume 2 (2005-2006)

Akustik albümün ilkini iki post aşağıda vermiştim. Bu da ikincisidir. Buyrun. (Üçüncüsü de yolda) :)

Tracklist:
1. Shinedown - Save Me
2. Seether - Remedy
3. Blue October - Hate Me
4. Rise Against - Swing Life Away
5. 30 Seconds to Mars - Was It A Dream?
6. Fall Out Boy - A Little Less Sixteen Candles, a Little More 'Touch Me'
7. Coheed and Cambria - Welcome Home
8. Anberlin - Paperthin Hymn
9. Jack's Mannequin - The Mixed Tape
10. No Address - When I'm Gone (Sadie)
11. Shinedown and Seether - Nutshell

24 Eylül 2008 Çarşamba

The Killers - Human

The Killers ağzından baklayı pardon şarkıyı çıkardı. 2. albümleriyle -aslında albüm demeye bin şahit, sadece 1-2 şarkı kurtarıyordu- almaları gereken tepkinin çok daha üstünde bir tepki alan grup yeni albümlerinin ilk single'larını sitelerine koydular. Human adlı bu şarkı güzel, melodik falan fakat The Killers gayet sakin duruyor şarkıda. 3. albüm olgunlaşmak için biraz erken değil mi?

23 Eylül 2008 Salı

WSUN's 97x Green Room Acoustic Sessions: Volume 1 (2004-2005)

Biraz akustik versiyona kim hayır der? Hem de Amerika'nın sağlam gruplarından.

1. Jimmy Eat World - Pain
2. Chevelle - Vitamin R (Leading Us Along)
3. Breaking Benjamin - So Cold
4. Three Days Grace - Just Like You
5. Trapt - Headstrong
6. Lost Prophets - Last Train Home
7. Phantom Planet - California
8. Switchfoot - Meant to Live
9. Smile Empty Soul - Bottom of a Bottle
10. Saliva - Your Disease
11. Authority Zero - One More Minute

indir

Rachel Hurd Wood



Akıllara zarar gerçekten. Beyaz ten, kızıl saç, mavi göz. O ne be demek istiyorum kendisine, insan mısın? Hem 1990 doğumlu insan mı olurmuş! Yaşlanıyoruuuuuuuuum, hayıııır!

22 Eylül 2008 Pazartesi

Cover cümbüşü!

Bu blogu kendi kendime sevmemin nedeni iyi müziğin bulunması. Ha iyi müzik nedir derseniz benim dinlediğim müzik derim, gülersiniz. Senin zevkin olduğu için seviyor olabilir misin zaten derseniz komik misin derim. Böyle bi çok muhabbet edebiliriz gerçekten. Uğur Gürsoy'un Faik'i gibi oldum yeminlen. Üstümdeki her şey 1 milyon. Hahahahaa. Neyse birbirinden güzel coverlar sizi bekliyor. Editors'dan Mystery Jets'e her şey missss-tery burada. Saldırın.

Ben Folds - Such Great Heights (The Postal Service Cover)
The Kooks - Kids (MGMT Cover)
Mystery Jets - Pioneers (Bloc Party Cover)
Editors - Feel Good Inc (Gorillaz Cover)

20 Eylül 2008 Cumartesi

Travis Barker ağır yaralı

Üzücü bir haber var bugün. Ex-Blink 182 ve +44 bateristi Travis Barker içinde DJ AM olarak da bilinen Adam Goldstein'ın da olduğu bir jetle kaza geçirdi. Kalkmadan yoldan çıkan jetteki diğer 4 kişi hayatını kaybetmiş, Adam ve Travis'in durumları açıklanmıyormuş. Gelmiş geçmiş en iyi bateristler arasında sayabileceğimiz böyle sağlam bir arkadaşı kaybetmek müzik dünyasını oldukça üzer, geçmiş olur inşallah diyorum ben de.

19 Eylül 2008 Cuma

Back Again, Rare Tracks

Eveeeet. (Suçlu yüz ifadesi) Ne güzel bir hafta değil mi, ceketler ortaya çıktı, şemsiyelerle dolaşıyoruz. (Konu saptırmaca) Okullar da başladı, aldı tatlı bir telaş. (Hadi oradan) Bu iç sesle başedemeyeceğim sanırım. (Evet) Tatil falan girince araya faturalar yatmadı evet, internet minternet kesikti, log mlog hak getire tabii. (Aferiiiin) Neyse bakın bu yeni kedim. Adını söylemeyim, bi şarkıda geçer ama meraklılar için, tahmin ettiniz dimi, hahah. Pek bi boğuşuyoruz kendisiyle ama fazla yaramaz, bazen çıldırtıo beni. Kapı kolunun üstünde zıplayıp içeri girebilen kafayı bozmuş bişey işte, kaçış yok yani.

Yine neyse, uzakta kaldığım süreç için kendimi affettirme yolunda bi kaç şarkı paylaşayaım; gayet rare bulunabilecek ve gayet nefis şarkılar. Herşey mutlu olmak için değil mi ;)

Guillemots - Photograph
Aerogramme - Dissolve

14 Eylül 2008 Pazar

Çılgın Işıklar

Hava bozdu yaşasın! Kış çocuğu olmak zor iş, yaz sıcağını kaldıramayan birisi olarak bu yazı çoğunlukla evden çıkmayarak veya kapalı havuzlarda geçirdim. Bu yüzden bu yılı kötü bir yıl olarak adlandıramıyorum sanırım. 2006 çok kötü bir yıldı mesela, tek güzel olayı Muse'u canlı izlemekti. 2007 nefis bir yıldı, sanırım hayatımın en mutlu yıllarından biriydi. 

2008'in bir anlamı 23 yaş benim için. Değer biçtiğimiz güzel bir sayı 23, yüzümüzden başlayıp giden uzaklara. Ya da kimsenin bizi sevmediği bir yaş, dağılmış bir grubun sözlerinden. Bu yıl dünyanın en iyi jetinde uçuyormuş gibi hissederek başladı, bir elimde şarap diğer elimde telefon vardı. Sonra o jet çakıldı. Ölenler veya kalanlar hakkında bilgi vermeyim, meraklı okuyucu topladığı ipuçlarından bir yerlere varabilir belki. 

Peki düşen bir jette bulunduğum yıl nasıl güzel geçti? Aslında bilmiyorum, geçen karmaya sövdüğüm mutsuzluk yazısı karmayı etkilemiş olmalı. Hayatımın bazı yıllarında ben hiç bir şey yapmadan iyiye dönen ibreler bu sefer benim çabamla döndü hissediyorum. İyi olmakla iyiyi bulmak arasında sarmaşıklar gibi dönen bir bağlantı var sanırım. Peki neyi buldum? Aslında elime geçen somut bir şey yok hala, bunları yazdıran sadece içimdeki huzur duygusu. Tabii ki yaz okulunun güzel geçip bu yıl bütün derslerimi alıp okulu bitirecek konuma gelmem yüzünden ailemin bana gösterdiği hoşnutluk belirtileri ya da yeni birisiyle mutlu olacak beyin, vicdan, ruh, beden temizliğini hissetmem veya 2 aydır vücudumu düzeltmek için uğraştığım sporun etkisini görmeye başlamam etkilidir. Uzun zamandır bir haftasonunu evde yatarak bu kadar keyifli geçirmemiştim sanırım.

Bir de blog var tabii. Bunun için okuyan ve okuduğunu bildiğim herkese teşekkür ediyorum. Burayı hayatın tadını bilen bir grup insanın takip ettiğini, keyifle okuduğunu bilmek felaket güzel bir şey. Takip ettiğim diğer bloglardaki insanlar bilirler, paylaşmanın, keyif vermenin verdiği haz bu, ben başarıyorum dediğim ya da kıçımı kaldıracak bir şeyler değil. 

Çok mu sevgi böceği oldum. Kesiyorum tamam zaten yine konsept dışı daldım bloga direkt. 23 yaş umarım güzel bir bebektir, büyüyünce daha da güzel şeyler getirir. Orhan Pamuk gibi bir Masumiyet Müzesi toparlarsam da bu yazı başlangıç yazısı olabilir sanırım. 

Keyifli pazarlar.

12 Eylül 2008 Cuma

Oasis haberleri toplaması ve Wonderwall coverları

Bir aydır o kadar çok Oasis haberi döndü ki forumlarda, bloglarda, küçük küçük haberlerin hangisi koyacağımı bilemedim. Şööyle bir toplama yapalım. 

Grubun yayınladığı nefis single'ların arkasından çıktıkları turnede Kanada'da Noel Gallagher sahnede bir manyak tarafından saldırıya uğradı ve kaburgası kırıldı. Noel'in tedavisi yüzünden grup turnesinden birkaç konseri iptal etmek zorunda kaldı. Olayın videosunu tıklayarak izleyebilirsiniz.  Oasis'in hardcore fanları da tehditkar açıklamalar yaparak o adamı ölü veya diri istediklerini açıkladılar.

Oasis elemanları Radiohead hakkında son zamanlarda oldukça konuşulan açıklamalar yaptı. Önce Radiohead'in müziğini oldukça sıkıcı bulduklarını açıklayan grup, Coldplay ve Radiohead'in konserleri için insanlar buna nasıl katlanıyor, konser dediğin eğlenmek zıplamaktır gibisinden açıklamalar yapmıştı. Son olarak da Radiohead'in siyasi görüşlerini eleştiren Noel Gallagher, Radiohead'in herşeyi şikayet eden tavrını gereksiz gördüğünü, her bok için büyük bir konser planlayalım tavrını boş bulduklarını, kendilerinin havuzlu evlerde oturmasını sağlayan fanlarını çok sevdiklerini açıklamış. Dürüst ve samimi diyorum.

Başka bir haber Metallica davulcusu Lars Ulrich'in uyuşturucuyu bırakırken Oasis'ten ilham aldığını açıklamasıydı. İyi bir Oasis fanı olduğunu söyleyen Lars 98'te uyuşturucuyu bırakan Noel Gallagher'ı örnek aldığını ve o yaptıysa ben de yaparım diyerek bir iki sene önce uyuşturucuyu bıraktığını açıklamış.

Noel Gallagher'ın başka bir açıklaması da Glastonbury'de Jay Z'nin headliner olmasıyla ilgiliydi. Rock festivalinde hiphop'ın işi olmadığını savunan Gallagher, hiphopı müziğin bir tarzı olarak görmediğini, insanların artık sıkıldığını, hiphopçıların artık bu işi bırakmaları gerektiğini söyledi. Buna Jay Z'nin yanıtı oldukça sağduyulu oldu, içinde gitar yok diye müziğimizi eleştirmesi güzel değil diyen şarkıcı, sahneye gitarla çıkarak Wonderwall'la kendi şarkısını mash yaptı. 

Noel Gallagher Amerikan seçimlerinde de Barack Obama'yı desteklediklerini açıklayarak, Obama'nın konuşmalarını büyüleyici olarak tasvirledi. Çocuklarının okulu bitince de New York'a taşınacağını açıklayan Noel bir de kendisi için en büyük grupların sıralamasını yaptı. Sıralama şöyle:

1. The Beatles
2. The Rolling Stones
3. The Who
4. Sex Pistols
5. The Kinks
6. The La's
7. Pink Floyd
8. The Bee Gees
9. The Specials
10. (Peter Green's) Fleetwood Mac

Evet, gördüğünüz gibi albüm çıkmadan önce baya bi sansasyon yarattı Oasis. 2 haberden biri olmayı başarıyorlar bu günlerde. Ben de güzel bir link ekleyerek Oasis haberini burada noktalayım. Metallica'dan Thom Yorke'a, Jay Z'nin mashini dahil içeren Wonderwall coverlarını rahat rahat dinleyebilmek için ahanda şuraya tıklayın.

Glasvegas - Back To Black

Glasvegas yeni gruplardan doğal seleksiyon sonrası ayakta kalacak gibi görünen gruplardan. Yaptıkları müzik gayet kaliteli ve şu ana kadar oldukça başarılılar. Bunun ödülünü de son 1-2 seneyi Muse'un alt grubu olarak geçirerek aldılar. Size sunduğum ise çocukların yaptığı hoş ve değişik bir Amy Winehouse coverı. Back To Black sizlerle.

indir

Bloc Party - Talons


Kabul etmek gerekir ki Intimacy, A Weekend In The City'den iyi bir albüm ama Silent Alarm'ın yanına bile yaklaşamaz. 2-3 şarkısını Silent Alarm'a koysan sırıtmaz ama gerisi filler şarkılar olmuş çokça. Şimdi o 2-3 şarkıya bir kardeş daha geldi, albüm çalışmalarında kaydettikleri ama albüme koymadıkları Talons'u 2. single olarak çıkararak sürpriz yaptı Bloc Party. Çıplak Okereke için videoya tıklayın.

Sabah Şekeri #10

Kate'i bismillah diye ilk zamanlarda koymuşuk siteye, Juliet'e yazık değil mi! Elizabeth Mitchell çok genç bi ablamız olmamasına rağmen aklımızı almayı başarıyor. Hele 4. sezon finalinde geminin patlayışını izlerken elindeki viski şişesiyle nefis poz vermişti. Şimdi elinde süpürge var, ev de temiz aslında biraz kirletsem gelir mi? Gündelikçi Juliet.

10 Eylül 2008 Çarşamba

Lifehouse Live in Grand Rapids, Michigan, 2007

Yine konser aralarını uzattık, bu video gündeminde kaynadı gitti. Bi Lifehouse konseriyle hatamızı affettirelim, 2007 Ekim ayı Michigan'da verdikleri konseri yayınlayalım. Sonbahar başlarken hüzün mode on.

Tracklist:
1.- Make Me Over (4:38)
2. - Spin (5:45)
3.- Am I Ever Gonna Find Out (3:36)
4.- Interlude/Quasimodo (2:24)
5.- Simon (7:47)
6.- Hanging By A Moment (4:47)
7.- Somebody Else's Song (5:05)
8.- Beast Of Burden (4:43)
9.- No Matter What (3:17)
10.- Only One (6:12)
11.- Sky is Falling (3:57)
12.- Better Luck Next Time (4:20)
13.- Whatever It Takes (5:21)
14.- You and Me (3:46)
15.- First Time (4:13)
16.- Encore (Drum Solo/Intro) (2:41)
17.- Disarray (3:58)
18.- Broken (7:53)

indir

Mercury Prize Elbow'un!


2008'in Mercury Prize'ının sahibi belli oldu. The Seldom Seen Kid adlı albümleriyle 2008de adından çokça bahsettiren Elbow ilk defa bu ödülün sahibi oldu. Ben de bu bahaneyle geçen gün atladığım yeni videoları The Bones Of You'yu siteye ekleyim.

9 Eylül 2008 Salı

Travis - J.Smith


Video işi abardı bu gece tamam kabul ediyorum. Aslında eklenebilecek daha yeni Bob Dylan videosu Dreamin' Of You var, yeni Elbow videosu The Bones Of You var ama bunlar kaynayacak artık. Travis'in dönüşünü müjdeleyen şarkı ve klip de gölgede kalmasın bu arada. Sevimli, samimi, ne derseniz diyin artık, güzel grup Travis ortalarda görmekten hep hoşnut olduğum bi grup, artık baydılar diyebileceğim bir tek Sing zamanında olmuştu, o da Mtv'nin bok yemesiydi zaten. Neyse bi süre video koymayalım, bakalım nası tatmin olucaz.

Portishead - The Rip


Yılın tartışmasız en iyi şarkılarından biri de The Rip. Third'ün su götürmez bir şekilde en iyi şarkısı. Youtube'de Jonny Greenwood ve Thom Yorke'un akustik olarak söylediği versiyonu da izleyebilirsiniz ama ben buraya bu nefis şarkının official klibini koyuyorum ki arada girdiğimde rahat rahat izleyebileyim diye. Maruzatım için özür.

8 Eylül 2008 Pazartesi

Beşiktaş


Konseptin tamamen dışına çıkıyorum bu sefer seve seve. Bu nasıl güzel bir tezahurattır, nası güzel bir korodur! Bir de 'işte biz kötü günde hep omuz omuzayız' derken çıkan Claire Danes'e benzeyen hatunu bulana veya getirene yüz bin lira veriyorum!

CSS @ iTunes Live London Festival 2008

Bugün hızımı alamadım yürüyorum. Brezilya doğumlu Gisele'den sonra Brezilya orijinli başka bir güzellik blogumuzda yer bulsun. Süper eğlenceli küfürbaz indie pop grubu CSS'nin bu sene Londra'da iTunes için verdiği konser emirlerinizdedir.

Tracklist:
1- Patins
2- Rat Is Dead (Rage)
3- Air Painter
4- Move
5- Let's Make Love and Listen to Death from Above
6- Alala

En Gay 100 Albüm

Out Magazine ilginç bir liste hazırlamış, gelmiş geçmiş en gay 100 albümü sıralandırmışlar. Listeyi oluştururken Boy George, Rufus Wainwright, Cyndi Lauper, the Indigo Girls, Amy Ray, Candis Cayne, Perez Hilton, Nate Berkus, Jake Shears, John Cameron Mitchell, Wilson Cruz, Justin Bond, Darren Hayes, Junior Vasquez, Bruce Vilanch, Janis Ian, the Cliks, Ari Gold, Holly Johnson gibi birbirinden gay insanlardan fikirlerini almışlar. Ortaya da şöyle bir sonuç çıkmış

100 The Beatles - Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band
99 Joni Mitchell - For The Roses
98 Ferron - Testimony
97 Janis Ian - Between The Lines
96 Nick Drake - Bryter Layter
95 Culture Club - Kissing To Be Clever
94 Hair Original Broadway Cast - Hair
93 Sade - Lovers Rock
92 Morrissey - Viva Hate
91 Grace Jones - Nightclubbing
90 Kate Bush - The Kick Inside
89 Fifth Column - To Sir With Hate
88 Hüsker Dü - Zen Arcade
87 Madonna - Confessions On A Dance Floor
86 Madonna - Madonna
85 Nina Simone - Anthology
84 Cyndi Lauper - True Colors
83 Bette Midler - The Divine Miss M
82 Cher - Believe
81 Scissor Sisters - Ta-Dah
80 Rufus Wainwright - Want One
79 T. Rex - Electric Warrior
78 Various - The Rocky Horror Picture Show Soundtrack
77 New Order - Substance
76 Ani DiFranco - Imperfectly
75 Carole King - Tapestry
74 Michael Jackson - Off the Wall
73 Various - Fame Soundtrack
72 Donna Summer - Once Upon a Time
71 Elton John - Captain Fantastic and the Brown Dirt Cowboy
70 Rent Original Broadway Cast - Rent
69 Frances Faye - Caught In The Act
68 Nirvana - Nevermind
67 Hüsker Dü - Candy Apple Grey
66 Soft Cell - Non-Stop Erotic Cabaret
65 Le Tigre - Le Tigre
64 Patti Smith - Easter
63 Björk - Debut
62 Jeff Buckley - Grace
61 Sleater-Kinney - Dig Me Out
60 R.E.M. - Automatic For The People
59 Bronski Beat - The Age of Consent
58 Liz Phair - Exile in Guyville
57 Prince - Dirty Mind
56 Team Dresch - Personal Best
55 David Bowie - Diamond Dogs
54 Tori Amos - Little Earthquakes
53 Culture Club - Colour By Numbers
52 Kate Bush - Hounds of Love
51 Frankie Goes To Hollywood - Welcome to the Pleasuredome
50 Rufus Wainwright - Poses
49 Patti Smith - Horses
48 Cris Williamson - The Changer and the Changed
47 The Magnetic Fields - 69 Love Songs
46 Madonna - Ray of Light
45 Bikini Kill - Pussy Whipped
44 Pet Shop Boys - Very
43 Prince - Purple Rain
42 ABBA - Gold
41 Melissa Etheridge - Yes I Am
40 Pet Shop Boys - Behavior
39 Laura Nyro And Labelle - Gonna Take A Miracle
38 Dusty Springfield - Dusty In Memphis
37 Blondie - Parallel Lines
36 Madonna - Erotica
35 Yaz - Upstairs At Eric's
34 Donna Summer - Bad Girls
33 The Smiths - Hatful Of Hollow
32 The Smiths - Meat Is Murder
31 Sarah McLachlan - Fumbling Towards Ecstacy
30 Diana Ross - Diana
29 Pet Shop Boys - Actually
28 Queen - The Game
27 Eurythmics - Sweet Dreams (Are Made of This)
26 Scissor Sisters - Scissor Sisters
25 k.d. lang - Ingénue
24 Sylvester - Living Proof
23 Deee-Lite - World Clique
22 The Gossip - Standing In The Way Of Control
21 David Bowie - Hunky Dory
20 Queen - A Day at the Races
19 The B-52s - The B-52's
18 George Michael - Listen Without Prejudice, Vol. I
17 Lou Reed - Transformer
16 Queen - A Night at the Opera
15 George Michael - Faith
14 Erasure - The Innocents
13 Ani DiFranco - Dilate
12 The Velvet Underground & Nico - The Velvet Underground & Nico
11 Various - Hedwig And The Angry Inch Soundtrack
10 Antony And The Johnsons - I Am A Bird Now
09 Cyndi Lauper - She's So Unusual
08 Madonna - The Immaculate Collection
07 Elton John - Goodbye Yellow Brick Road
06 The Smiths - The Queen is Dead
05 Judy Garland - Judy at Carnegie Hall
04 Indigo Girls - Indigo Girls
03 Tracy Chapman - Tracy Chapman
02 The Smiths - The Smiths
01 David Bowie - The Rise and Fall of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars

Sabah Şekeri #9

Söze ne hacet.. Gisele Bundchen .

7 Eylül 2008 Pazar

The Last Shadow Puppets - My Mistakes Were Made For You (Video)


Bu şarkı tartışmasız yılın şarkısı benim için. Videosu çok abartı güzel olmasa da şarkının güzelliği ön planda. Alıyor, götürüyor, getirmiyor hatalar.. Bi' şans daha tanımaksızın...

Kaiser Chiefs - Never Miss A Beat (Video)


Şarkı kendini yavaştan sevdiriyor mu ne!

Never miss a beat, never miss a beat!

Bayanlar Baylar: Kings Of Leon!

Kings Of Leon çok eskilere dayanan bi tarihe sahip değil aslında çok da eski olmayan hayatımda. Neden bu kadar süre ıskaladığım ise meçhul, aslında biliyo gibiyim, şu yüzdendir; bu adamlar medyada gazlanmıyor! Daha geçen gün Stereogum'da olması lazım, neden Kings Of Leon bu kadar underrated adlı bir haber gördüm ve gerçekten öyle olduğunu farkettim.

Ama ben haksızlık etmiyorum değil mi çocuklara? Kesinlikle etmiyorum. 1.5 ayda üçüncü haberleri olacak yamulmuyorsam. Bu sefer parça pinçik değil haber, artık albüm bilgisayarımda pırıl pırıl duruyor. Ve bu sefer hiç de underrated duracak gibi bir havaları yok, taş gibi bir albüm çalıyor şu an iTunes'da.

Caleb Followill albümden bahsederken Keane gibi konuşmuş, uyuşturucudan kurtulmak için aldığı rehabilitasyon süreci ona çok çok iyi gelmiş ve şu ana kadar yazdığı en iyi şarkıları yazmış. Gerçekten öyle mi peki? Kulaklarım 'evet, öyle' diyor. Karşılaştırmak için örnek verirsem Only By The Night, Killers'ın Hot Fuss'u ayarında.

Çok çok iyi, hayır iyi değil harika bir giriş şarkısı Closer, albümün silahşörleri Crawl ve Sex On Fire, yeni Milk I Want You ve albümün gizli forveti Use Somebody albümün başlangıcıyla bitişi arasındaki süreyi farkettirmeyecek kadar akıcı ve güzel.

Yarına yayınlayım diye düşündüm albüm yazısını ama heyecanlanınca vazgeçtim; ağzınıza bir tutam bal çalmak için Closer gelsin bakalım. indir

5 Eylül 2008 Cuma

Muse yeni sularda!

Muse beyler tekrardan stüdyolarının yolunu tutmuşlar. Kendi stüdyolarını tuttuklarını açıklayan grup kendilerine tamamen yabancı yollardan gideceklerini açıklamışlar. Black Holes and Revelations'da açtıkları kapılardan da devam edeceklerini açıklayan grubun basisti Chris'ten dinleyelim:

"I think there's about 6 or 7 songs that we've started work on but they're still very young. I don't think there's anything that we're ready to record yet. We just wanted to get started this year, just to get the ball rolling a little bit rather than just wait for a year or so doing nothing and then get in the studio, and go, what do we do now? Sometimes you can suffer from having too much time off."

"We're looking to do new things and we'll just try and do things that are kind of alien to us, you know, and things we haven't done before 'cos that's what we find challenging about making music."

>"We've got our own studio at the moment, and we can go in and record and rehearse whenever we please. Sometimes you write a song, record it and sometimes it's a year or so before it actually comes out on an album, by which time it's already old. “

“We're saying it would be really nice to be able to go into the studio, record a new song, and release it there and then and just do that, and then maybe at the end of it release the album which is just the compilation of everything, but whether people are ready for that I don't know.

Mercury Prize 2008

Başka bir ödül de Britlerden. Ama bu oldukça saygın ve değerli. Her sene de oldukça çekişmeli ve çetin geçer. Bu sene aç bir aslan gibi bekleyen Radiohead istiyor ödülü. Senelerdir almak isteyen başka bir grup da Elbow. Ama bu yılın en iyi çıkışları British Sea Power ve benim de almasını istediğim The Last Shadow Puppets ödülün bi tarafından tutmuş durumda. Bakalım bu ayın 9'unda ödül kime gidecek. Adaylar:

Adele
British Sea Power
Burial
Elbow
Estelle
Laura Marling
Neon Neon
Portico Quartet
Rachel Unthank & The Winterset
Radiohead
Robert Plant & Alison Krauss
The Last Shadow Puppets

2008 Mtv Avrupa Müzik Ödülleri

Yıl sonu yaklaşırken ödül alıp verme işleri de hızlanıyor gördüğünüz gibi. Müzik endüstrisi açısından önemli bi yere sahip Mtv de bu seneki ödüllerini 6 Kasım'da Liverpool'da dağıtacak. Bu ödüllerin müzikal açıdan pek önemi yok benim için, adaylara bakarsanız ne demek isteyeceğimi anlayacaksınız. Savsak savsak kategorilendirmeler, kategori içinde birbirinden alakasız sanatçılar, upuzun listeler falan oldukça lakayt bir adaylandırma söz konusu. Ödül töreni yine zevkli olur orası ayrı, gruplar iyi performanslarını böyle günlere saklıyorlar çünkü. Neyse adayları ben yazmıyım, yazmaya kalksam bitmez çünkü, şuradan girip hem bakın hem de oylayın:

4 Eylül 2008 Perşembe

The Vines Live at The Wireless, Avustralya, 2006

Müzik dünyası açısından oldukça sıkıcı bir hafta devam ediyor. Tezat olarak futbol dünyası da bu ara bi o kadar keyifli. Premier league'de transferin son gününde patlayan bomba transferler oldukça eğlenceliydi, Berbatov'u Man Utd forması altında izlemek için sabırsızlanıyorum. Akşam üstleri yapılan (hele bi de kazanılan eheh) halı saha maçları da yaz biterken yapılan en eğlenceli aktivite bu ara. Teknoloji dünyasında da Google Chrome damgasını vurdu iki üç gündür dünyaya. Uçan bir browser istiosanız kaçırmayın derim. Hala youtube videolarını izleyemeyen varsa bir kez daha verdiğim adresten bu eksikliklerini tamamlayabilirler. Kendi açımdan beni en çok eğlendiren şey ise bobiler.org bu ara. Gülmekten karnıma ağrılar girio zaman zaman.

Neyse yine bildiğimiz işten şaşmayalım, müziğe dönelim. Hiperaktif, bombastik, alternatif grup The Vines'ın Avusturalya'da verdiği konseri koyuyorum. Bu sıcak ve müzik açısından kurak günlerimize azıcık su serpsin. :)

Tracklist:
+ Nothings Comin'
+ Vision Valley
+ Dope Train
+ Highly Evolved
+ Spaceship
+ Outtathaway
+ Don't Listen to the Radio
+ Gross Out
+ Winning Days
+ Ride
+ Fuk Yeh
+ Ms. Jackson
+ Anysound
+ Get Free

indir

3 Eylül 2008 Çarşamba

Seabear - I Sing I Swim



The Science Of Sleep'ten bir kesit. Şarkı dünyanın en harikulade gruplarından biri Seabear'dan. I Sing I Swim.

2 Eylül 2008 Salı

Q Ödülleri Adayları Belli Oldu



En sevdiğim dergi Q bu seneki ödüllerin adaylarını açıkladı. Oldukça saygın bir ödül olan Q ödüllerinde her yıl bi sansasyon oluyor. Geçen senelerde Elton John en iyi canlı ödülüne aday gösterilen Madonna'ya iyi sallamış, baya bi cıngar çıkmıştı. Tahminlerimi de yazayım, tutmazsa onların suçudur.(eheh)

En iyi çıkış yapan Santogold benim gözümde bu sene, en iyi yeni ise Last Shadow Puppets ama Fleet Foxes gerçekten çok çok iyi bir albüme imza attı, onlar alırsa sürpriz olmaz. En iyi şarkı Mercy olacak gibi hayırlısı, videoların hepsini izlemedim yorum yapmayım. En iyi canlı gruba Muse'u koymamışlar bu sene, adamlar aday olunca alıolar çünkü ödülü. Bu sene Kings Of Leon'a gider gibime geliyor. Dünyanın en iyi grubu benim için Muse, onlar da Muse'a verirlerse hoşuma gider ama favori Metallica. Şuradan oy verebilirsiniz: http://www.qawards.co.uk/qawards2008/

Adaylar:

:: BREAKTHROUGH ARTIST – Duffy; Adele; Santogold; Bon Iver; Gabriella Cilmi.

:: BEST NEW ACT - Fleet Foxes; Glasvegas; The Ting Tings; The Last Shadow Puppets; Vampire Weekend.

:: BEST TRACK - Keane – Spiralling; Duffy – Mercy; Coldplay - Violet Hill;
Katy Perry - I Kissed A Girl; The Ting Tings - That's Not My Name.

:: BEST VIDEO - Hot Chip - Ready To The Floor; Coldplay - Violet Hill; The Ting Tings - That's Not My Name; Vampire Weekend - A-Punk; Goldfrapp - Happiness

:: BEST LIVE ACT - Kaiser Chiefs; Kings Of Leon; Nick Cave And The Bad Seeds; The Verve; Rage Against The Machine.

:: BEST ALBUM (sponsored by Nixon) - Coldplay - Viva La Vida Or Death; And All His Friends; Fleet Foxes - Fleet Foxes; The Last Shadow Puppets - The Age Of The Understatement; Vampire Weekend - Vampire Weekend; Nick Cave And The Band Seeds - Dig!!! Lazarus, Dig!!!

:: BEST ACT IN THE WORLD TODAY (Sponsored by Russian Standard Vodka) – Coldplay; Oasis; Muse; Metallica; Kings Of Leon.

Metallica - The Day That Never Comes

İlk dinleyişimde sevmemiştim, yazdığım üzere. Ama gel gör ki dinleye dinleye sevdirdi şarkı kendisini bana. Videosu da ortamlara düşmüş, gayet taş gibi savaş karşıtı bir video. Helal olsun diyorum.


Uzaydan gelen edit: Albümün bugün itibariyle yamulmuyorsam Fransa'da bir kopyası satılmış. Grubun bilgisi dahilinde mi yoksa hayırsever bir vatandaşın sebep olup başını ağrıtacağı bir şey mi şimdilik bilinmiyor fekat orda burda linkler dolaşıo. Ben vermicem, bi işi de kendiniz yapın. :P

Oasis - The Shock Of The Lightning

Oasis'in bütün albümü Falling Down ve The Shock Of The Lightning kıvamında olursa yılın albümü olur, şimdiden yazıyorum buraya. 1 haftadır Love Is Noise ve bunlardan başka bir şey dinleyemiyorum dışarıda yürürken. Bu şarkının oldukça Oasis'in Stereophonics tarafında olması da etkiliyor herhalde beni. Oldukça heyecan verici, well done boys!

Sabah Şekeri #8

Tatile kavuşunca sabah şekeri düzeni aksamaya başladı, öğle gibi kalkınca biraz sevmediğim öğle yemeği kapsamına girio sabah şekerleri ama yapacak bişey yok. :) Romina Lanaro 3 öğün yenebilecek bir yemek kıvamında zaten. Arjantin'in Brezilya'ya yanıtı gibi, futbolda da oldum olası Arjantin daha sempatik gelir zaten...

Blue Valentines

she sends me blue valentines
all the way from philadelphia
to mark the anniversary
of someone that i used to be
and it feels just like there's
a warrant out for my arrest
got me checkin' in my rearview mirror
and i'm always on the run
that's why i changed my name
and i didn't think you'd ever find me here
to send me blue valentines
like half forgotten dreams
like a pebble in my shoe
as i walk these streets
and the ghost of your memory
is the thistle in the kiss
and the burgler that can break a roses neck
it's the tatooed broken promise
that i hide beneath my sleeve
and i see you every time i turn my back
she sends me blue valentines
though i try to remain at large
they're insisting that our love
must have a eulogy
why do i save all of this madness
in the nightstand drawer
there to haunt upon my shoulders
baby i know
i'd be luckier to walk around everywhere i go
with a blind and broken heart
that sleeps beneath my lapel
she sends me my blue valentines
to remind me of my cardinal sin
i can never wash the guilt
or get these bloodstains off my hands
and it takes a lot of whiskey
to take this nightmares go away
and i cut my bleedin heart out every nite
and i die a little more on each st. valentines day
remember that i promised i would
write you...

blue valentines

1 Eylül 2008 Pazartesi

Interpol Live EP (The Astoria Club, Londra 2007)

Killers konserinin kalitesi pek iyi değilmiş, indirenler kusura bakmasın. Bu konser kaydı gayet sağlam, test edilip onaylandı. :)

Tracklist:
* Pioneer To The Falls
* Obstacle 1
* The Heinrich Maneuver
* Mammoth
* Rest My Chemistry
* Stella Was a Diver and She Was Always Down

indir

Darren Hanlon - Fingertips & Mountaintops



Haftaya güzel başlamak için iyi bir seçim buldum. İngiliz komedyen Daniel Kitson'ın oynadığı video bi güzel, şarkı ayrı bir güzel. Buyrun.